Драгослав Пакић: Сасвим неприродно или „Албанци су нам браћа, маму ли вам српску!“

Друга природа, или можда неприрода, чини да је сасвим природно да су нам Албанци ближа браћа од самих Срба

Извор: Данас

Прелепа, дубокоумна и дугокоса (а кад је коса дуга, нешто, због равнотеже, мора бити и кратко), Снежана Чонградин (могла би се комотно звати и ТАГОРАдин), у једном дневном латиничном и малотиражном таблоиду објављује јавни оглас да мења држављанство Србије за исту такву ствар Косова и Метохије.

Оглас је под шифром: „Исти ти је кијак“!

Образложење за такву одлуку оглашивачица или, ако хоћете, узбуњивачица, налази у чињеници да су јој тамошњи Албанци браћа рођена док их овде, срећом, нема.

Док су многи Албанци листом узбуђени, Срби су углавном збуњени и не схватају у чему је ствар. Одговор би се можда могао наслутити у самој шифри која садржи кијак…

Овде, у крњој Србији је дно егзистенцијалног живота. И, наравно, моралног. А може и обрнуто, каже Снежана. Како год да обрнеш, ми смо на дну. И то свакако не би био никакав проблем да дно није живо блато коме се дубина не може сагледати. Једина олакшавајућа околност је што смо на то навикли. А још су Латини говорили Usus est altera natura. Дакле, друга природа, или можда неприрода, чини да је сасвим природно да су нам Албанци ближа браћа од самих Срба. Поготову кад је у питању српска политичка, културна и образовна елита која је приредила и у њој активно учествовала, закуску ратних злочина, геноцида, етничких чишћења и била обавезна мирођија уз додатак медијске пропаганде са окусом дима.

У Србији је обичан радник, „узбуњивач“ из Крушика, окружен толиком мржњом да га ни рођена мајка не би смела у мајчино наручје пригрлити. И то мајка која је, као бивши директор истог тог Крушика, свим запосленим била као рођена мати, а нарочито свом сину „узбуњивачу“ који се са разлогом буни иако му Крушик није очевина него мајчевина па му одбрана Снежанина, и поред тога што јој Александар, будући да је Србин, није брат, дође као метак направљен у Крушику и смештен у дугу цев Јова Бакића.

Поред тога, у фокусу довољно ретардиране критички расположене јавности наталожена је толика мржња, крвожеђе и неразумевање стварности да се чак и 2020. могу очекивати узвици и слогани уперени против Вучића док се скандира: „Косово је срце Србије!“

Уместо: „Албанци су нам браћа, маму ли вам српску!“Categories: Сатиристика

Tags: , , ,

Оставите коментар