Милорад Додик: Мигранти долази у БиХ као колонисти

Српски члан Председништва БиХ изјавио да му мигранти све више делују као колонисти који нису само у пролазу, већ да је неко планирао да овде и остану

Фото: Д. Жарковић/Политика

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да му мигранти све више делују као колонисти који нису само у пролазу, већ да је неко планирао да овде и остану.

Додик каже да је дошло време на које је упозоравао – да се БиХ неће моћи да носи са мигрантском кризом, а да је све што ради Савет министара о том питању лишено озбиљног плана и стратегије за решење кризе.

„Наш став да се они не могу размештати на територији Републике Српске неће се мењати”, рекао је Додик за „Српскаинфо”.

Он је поручио да ће се супротстављати да се мигранти смештају на подручја у Федерацији БиХ која су насељавали Срби пре него што су одатле истерани, као што је недопустиво да их неко смешта уз малобројна српска насеља у Федерацији.

Милорад Додик (Фото: Youtube printscreen)

Додик сматра да се проблем миграната примарно мора решавати у ЕУ, јер је Унија отворила јужне границе на подручју Бугарске и Грчке, а затворила северне.

„Ако затвори све границе, и мигранти ће остајати на простору ЕУ, која ми делује као генератор овог проблема. Предлажем да и мигранти и новац који нуди ЕУ осталим државама за збрињавање миграната остану на простору ЕУ”, казао је Додик, преноси Танјуг.

Према његовим речима, мигрантска криза личи на процес колонизације „који смо имали на простору бивше Југославије у прошлом веку”.

(Политика, 2. 11. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Једини начин да немате проблем са илегалним мигрантима је да немате илегалне мигранте. РС треба да брани своје границе, укључујући и ону према Србији и да протерује све што нађе на својој територији. Без тога, они ће долазити, а прича о томе ко је крив неће помоћи.

Оставите коментар