Ивица Дачић: Повучен захтев за пријем тзв. Косова у Интерпол

Нота Рамуша Харадинаја достављена српској амбасади у Паризу јер је седиште Интерпола у Лиону

Извор: Политика

Амбасади Србије у Паризу данас поподне је достављена нота, којом Рамуш Харадинај повлачи захтев за пријем Косова у Интерпол, изјавио је министар иностраних послова Ивица Дачић за Танјуг.

Нота је достављена српској амбасади у Паризу јер је седиште Интерпола у Лиону.

У Чилеу је данас почела седница Генералне скупштине Интерпола, на чијем дневном реду је било и питање чланства тзв. Косова.

Нота је Амбасади Србије достављена нешто пре 15. часова.

(Политика, 15. 10. 2019)

Ивица Дачић: Повлачење кандидатуре тзв. Косова доказ јачања Србије

За тзв. Косово је било боље да се нису ни кандидовали јер би гласање показало колико су изгубили ранију подршку, рекао је Дачић

Ивица Дачић (Фото: Танјуг)

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас да је Приштина повукла кандидатуру Косова за чланство у Интерполу јер је схватила да „не постоји ни један промил шанси” да постане чланица ни те светске полицијске организације, ни других важних међународних организација.

У изјави за јавност, он је истакао да је то „доказ ојачане међународне позиције Србије и дефинитиван крај илузије да је Приштини све дозвољено” и да „једнострани акти Приштине више не могу да прођу док је Србија јака”.

„За тзв. Косово је било боље да се нису ни кандидовали јер би гласање показало колико су изгубили ранију подршку. То је резултат наше државне политике, политике председника Александра Вучића, Владе и Министарства спољних послова”, рекао је Дачић.

Он је навео и да је у протеклих седам дана потврде тога добио у разговорима с министрима спољних послова 81 земље.

„Иако је Приштина повукла кандидатуру за чланство у Интерполу, желим да захвалим свим земљама које поштују територијални интегритет Србије. Захваљујем колегама из Министарства унутрашњих послова с којима смо заједно напорно радили на остваривању овог циља”, закључио је Дачић.

(Политика, 15. 10. 2019)

Наслов и опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. „Иако је Приштина повукла кандидатуру за чланство у Интерполу, желим да захвалим свим земљама које поштују територијални интегритет Србије…“
    Надајмо се да ће и Србија ући у ред земаља које поштују и бране свој територијални интегритет.

  2. Косово је бесправна црна рупа у Европи у којој ништа није решено, ништа уговорено, ништа потписано, све виси и све је могуће. Недолазак Интерпола на Косово посебно је обрадовао српско-албанску мафију која дилује дрогу и шверцује нафту и цигарете ; као и политичаре који су са њима у дилу.

  3. Пре неки дан, појавила се фотографија три мушкарца који седе и пијуцкају на скупоценој јахти : први – Албанац мултимилионер и министар Косова, други – председник највеће странке Срба на Косову и трећи – “онај, што се на северу Косова пита за све”.

    Шта ће њима ИНТЕРПОЛ на Косову :
    https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/vic-o-srbima-i-albancima-ili-drzi-neprijatelje-blizu/

Оставите коментар