Крагујевац: Мигрантима шест сеоских домаћинстава

Пројекте финансира Европска унија, посредством њене делегације у Србији, а реализује их Дански савет за избеглице у Србији

Крагујевац (Фото: Википедија)

Градско веће Крагујевца дало је сагласност за потписивање два Меморандума о разумевању између града и Данског савета за избеглице. Градско веће Крагујевца дало је сагласност за потписивање два Меморандума о разумевању између града и Данског савета за избеглице.

Циљ пројекта „Подршка достојанственим стамбеним решењима и одрживом начину живота расељених и повратника у Србији“ је побољшање услова становања интерно расељених лица и повратника из процеса реадмисије у Србији, кроз стамбено збрињавање и помоћ за економско оснаживање.

Пројектом је предвиђена куповина шест сеоских домаћинстава, уз обезбеђење грађевинског материјала за реновирање или намештаја, изградња четири монтажна објекта, уз обезбеђење основног намештаја и беле технике, додела пакета грађевинског материјала за 11 индивидуалних кућа и додела седам економских пакета обуке за пословно планирање и стручно усавршавање.

Избор корисника вршиће Заједничка комисија, а рок за реализацију је 28. фебруар 2020. године. Одабрани корисници оствариће право на непокретност и моћи ће да се упишу као власници у катастру непокретности.

Циљ другог пројекта под називом „Одрживи повратак – подршка и оснаживање“ је да подржи одрживи повратак интерно расељених лица која желе да се врате на Косово.

Повратничка помоћ подразумева превоз до места повратка, повратнички пакет, обуку за пословно планирање и стручно усавршавање, као и гаранцију за доходовне активности.

Пројекте финансира Европска унија, посредством њене делегације у Србији, а реализује их Дански савет за избеглице у Србији, у сарадњи са апликантима.

(ФоНет/Данас, 27. 9. 2019)Категорије:Вести над вестима

Ознаке:, ,

1 reply

  1. “Дојучерашњи министар унутрашњих послова Аустрије Херберт Кицкл изјавио је да је са Србијом постигнут договор о повратку миграната придошлих преко Балканске руте који буду добили негативан одговор за добијање азила.
    Кицкл, је у емисији ImZentrum на националној аустријској телевизији „први пут јавно“ изјавио да је са Србијом тај договор већ донешен…..“

    https://www.srbijadanas.net/austrijski-ministar-sa-srbijom-dogovoreno-da-bude-centar-za-migrante-video/?fbclid=IwAR2NEN-Pb2kaRWQvZaGaLhHyY2zgYI6pOlqgj7jTeU8tgEDO8Og8I42yJBU

    Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s