Распуштен парламент тзв. Косова

Приштинска штампа спекулише да ће избори бити одржани 6. октобра

Фото: Бета

ПРИШТИНА – Скупштина Косова са 89 гласа „за” и једним „против” донела је одлуку о распуштању шестог сазива парламента у Приштини.

Претходно је са 103 гласа „за” Скупштина усвојила закон о ратификацији споразума ИПА 2018 са Европском унијом у износу од више од 90 милиона евра.

Расправе о распуштању Скупштине Косова није било, већ су се о иницијативи коју је представио шеф посланичке групе Демократске партије Косова Мемљи Краснићи изјаснили шефови посланичких група.

После данашње одлуке Скупштине председник Косова има уставни рок од десет дана да закаже ванредне и превремене парламентарне изборе.

Дневник „Коха нет” објавио је данас да ће избори бити заказани за 6. октобра.

Извор „Кохе” рекао је да ће на основу јучерашњег састанка председника Косова Хашима Тачија и председнице ЦИК-а Ваљдете Дака, Тачи заказати изборе одмах након што Скупштина Косова донесе одлуку о распуштању шестог сазива парламента.

„Председник је рекао да ће ако Скупштина буде распуштена он одмах у петак или најкасније у понедељак потписати указ о датуму превремених избора. Он је одлучио да то буде 6. октобра”, рекао је извор овог дневника, преноси Бета.

Наслов: Стање ствари

(Политика, 22. 8. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар