Ненад Поповић: Јасно да је Бриселски споразум мртав и да више нема европских интеграција Србије

Србија мора још чвршће да се држи свог Устава и Резолуције 1244, ослањајући се на своје пријатеље и савезнике Русију и Кину, рекао министар задужен за иновације

Ненад Поповић (Фото: Р. Крстинић)

Министар задужен за иновације Ненад Поповић оценио је да је после „свих порука“ које је Београд претходних недеља „јасно да је Бриселски споразум мртав“.

Према тим порукама које је Београд добио од западних земаља, како је додао, јасно је и да „европских интеграција Србије више нема“.

Поповић је у писаној изјави оценио да после „фарсе са терористом Рамушем Харадинајем пред такозваним Специјалним судом за злочине ОВК у Хагу, нових осуда да смо геноцидан народ, хапшења Срба и насртаја на нашу државну територију на Косову“, Србија мора „још чвршће да се држи свог Устава и Резолуције 1244, да помаже колико год и кад год може свој народ на Косову, да се још више економски и војно консолидује и јача, ослањајући се на своје пријатеље и савезнике Русију и Кину“.

„Српски политички брод треба окретати полако и мудро, без потреса, у другом правцу. Тај правац подразумева да Србија развија још чвршћу политичку, економску и војну сарадњу са оним земљама које односе са Србијом желе да граде на равноправним основама уважавајући њен суверенитет и територијални интегритет по питању Косова“, навео је Поповић а пренео СНП.

Опрема: Стање ствари

(Бета/НСПМ, 27. 7. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

  1. Какав председник, такав министар !

    У пар редова, министар Ненад Поповић изваљује три лажи :
    Прва лаж – Бриселски споразум је мртав.
    Друга лаж – Више нема евроинтеграција Србије
    Трећа лаж – Срби осуђени да су геноцидан народ

    Трећа лаж је посебан злочин. Министар оптужује цео српски народ за оно што је у Сребреници учинила шака несретника – стрељавши масу затвореника.

    Ниједан народ није никада осуђен (нити ће бити) као геноцидан.

    Министар лаже свесно, са циљем. Његов циљ је да се срппски народ осети УГРОЖЕНИМ.

  2. Сти посто је у праву.Баш тако треба да поступа наша власт.Ово понижавање и малтретирање народа ради “уподобљавања” ЕУ треба да престане.Држава треба да брине о свом народу а не о жељама непријатеља и пљачкаша.Русија Србија не треба нам Унија.е

  3. Деда Ђоле кога крвати и турци воле **** **** *** *** *** ****

  4. Техника владања Вучићеве екипе почива на УГРОЖЕНОСТИ СРБА. Угрожени Срби су уплашени Срби који ће масовно гласати за власт – која је једини спасилац на видику.

    Та техника се своди на : “цео свет мрзи Србе и ради им о глави”. Вучићева екипа марљиво инсистира на доказима да сви суседни народи мрзе Србе и отимају им територије, цркве, идентитет . . .
    То се види из чињенице да нико из екипе (чак ни министар ино послова Дачић) не иде у Сарајево, Загреб, Подгорицу, да решава нагомилане проблеме. Не ! Проблеми су добродошли и, што их је више, тим боље ! Ако проблема нема довољно, Вучићева екипа их ствара.

    Као министар Поповић – члан те екипе, који нас лаже да смо осуђени као геноцидан народ.

  5. @Деда Ђоле: Тај Поповић јесте споредни члан екипе о којој говорите, и трпе га само због тога што га бије глас да је марионета Кремља . Да ли је заиста тако- то знају они из Кремља, али то није невероватно. Зашто је баш сада добио сигнал од својих московских газда да мало поремети односе у влади, и то двоструком поруком: А. Дијалог са Приштином је мртав и Б. Пут Србије у ЕУ је затворен и тако изазове реакцију Вучића (која му је послата преко премијерке) да се покупи из владе- што он, наравно, неће него их изазива да га избаце ако смеју? Да ли ће? Ако то учине, дефинитивно ће и пред својим бирачима отворити карте да су играчи Запада, што је можда и био циљ ове политичке провокације… Ако то не учине, онда ће се привремено наставити стање у коме **** луд збуњеног…..Qui vivra, vera!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading