Ђељал Свећла (Самоопредељење): Јавна тајна да су Тачи и Весељи већ дали исказе пред Специјалним већем

Кадри Весељи је исказ дао у Франкфурту, а Тачи је дао исказ у два случаја, али не знам локацију, рекао члан Самоопредељења Ђељал Свећла

Ђељал Свећла (Фото: Коха/Коссев)

Јавна је тајна да су косовски председник, Хашим Тачи и председник скупштине Кадри Весељи већ дали исказе пред Специјалним већем за злочине на Косову, рекао је посланик покрета Самоопредељење Ђељал Свећла за КТВ, преноси Коха.

„То су јавне тајне. Кадри Весељи је исказ дао у Франкфурту, а Тачи је дао исказ у два случаја, али не знам локацију“, рекао је Свећла.

Свећла је додао да Харадинај није морао да поднесе оставку, баш као што су то нису учинила ни друга двојица косовских лидера. Оценио је да је Харадинај знао да влада коју води неће имати „дуг живот“ и да је зато одлучио да се повуче.

Истакао је да је оставка Харадинаја добра за Косово. Према његовим речима, Харадинајева влада је на свака четири дана пролазила кроз велике скандале.  Као једино решење види изборе.

„Било је питање дана када ће ова влада пасти. Његова оставка била је почетак предстојеће кампање. Он је навео да ће се и на новим изборима кандидовати. У ком својству ће се он кандидовати? Као осумњичени? Не постоји прави аргумент за разјашњење ове ситуације. Он је то учинио са идејом да повећа подршку”, рекао је посланик покрета Самоопредељење.

Специјално тужилаштво је до сада, према наводима неких медија, испитало око 300 особа у вези са наводима о ратним злочинима описаним у извештају Савета Европе који је саставио Дик Марти. Медијске наводе да је до сада већ два пута испитан, председавајући косовске скупштине, Кадри Весељи је демантовао.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Kossev, 24. 7. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар