Милован Дрецун: За нас није прихватљиво да признамо овако самопроглашено независно Косово

За нас никако није прихватљиво и нећемо признати овако самопроглашено независно Косово, рекао шеф скупштинског Одбора за Косово и Метохију

Шеф скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је за телевизију Пинк да лидери косовских Албанаца „беже од разговора“ са Београдом, јер знају да би морало да се разговара о решењу које је обострано прихватљиво.

За нас никако није прихватљиво и нећемо признати овако самопроглашено независно Косово, рекао је Дрецун.

Он је рекао да власти у Приштини хоће дијалог са Београдом, али да резултат буде гарантован и да Србија призна независност Косова.

Говорећи о одласку Рамуша Харадинаја данас у Хаг, пред Специјални суд за злочине на Косову, Дрецун је додао да он „игра стару игру“ која му је донела резултат и приликом процеса у Хашком трибуналу.

Тада је „из миљеа локалног криминалца и терористе“ успео да се издигне на ниво политичке фигуре број један међу косовским Албанцима, рекао је он.

Сада то исто ради, жели да се покаже као бранилац косовских интереса и да добије што више гласова за наредне изборе рекао је Дрецун.

Дрецун је, поводом недавних хапшења Срба на Косову, рекао да је српски народ под сталним притиском, који ће се појачавати пред изборе.

Они желе да унесу раздор и ометају јединство успостављено преко Српске листе са Београдом.

Потребни су инциденти, користе новац за уцене, користиће појединце који делују против Српске листе и актуелне власти у Србији, констатовао је Дрецун.

(Фонет/НСПМ, 23. 7. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. “За нас никако није прихватљиво и нећемо признати овако самопроглашено независно Косово, рекао је Дрецун.”

    А какво “Косово” ћемо признати? Можда ОНО које је наговештено у тајанственим изјавама државног врха Србије. Можда, са неколико општина мање на Северу и, за накнаду, допуњено са источне стране покрајине. Председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију је растрзан на две стране. Као ратни репортер из рата са НАТО пактом 1999. године и као послушни чиновник СНС у Скупштини. У својим ратним књигама он слави јуначке подвиге наших бораца на првој линији фронта, а као припадник послушника у Скупштини би пристао да сепаратисти добију све оне крајеве Косова и Метохије које су наши припадници оружаних снага бранили по цени својих живота и тешких рана.

Оставите коментар