Српски представник напустио скуп у Бриселу због делегације Приштине

Шеф делегације Србије генерал Предраг Бандић напустио састанак у Бриселу пошто су, према наводима Министарства одбране, представници Привремених институција у Приштини злоупотребили своје учешће

Генерал Предраг Бандић (Фото: Н1)

Министарство одбране саопштило је данас да је шеф делегације Србије на састанку о нормализацији ваздушног саобраћаја на Балкану, који је одржан у Бриселу, генерал Предраг Бандић изразио оштар протест, а затим и напустио састанак, јер су представници привремених институција у Приштини злоупотребили учешће на скупу и искористили га за покушај промовисања независности тзв „Косова” и његових непостојећих институција”.

„Овакав поступак реакција је делегације Републике Србије на наступ делегације привремених институција у Приштини, јер је услов био да на наведеном састанку та делегација буде обележена само именом и презименом, посебно имајући у виду да је скуп организован од стране НАТО, који као организација не препознаје такозвано „Косово““, прецизира се у саопштењу министарства.

Како се наводи, шеф делегације привремених институција у Приштини, за кога није ни било планирано да се на скупу обрати, након што му је одобрено да се ипак обрати, уместо да говори о теми састанка, то време је покушао да искористи за промовисање независности такозваног „Косова”, након чега је вођа српске делегације оштро протествовао и састанак напустио, јавља Танјуг.

Састанак је, након напуштања наше делегације, врло брзо и завршен, пише у саопштењу.

„Напомињемо да је реч о незабележеном скандалу којим Приштина покушава да изазове сукобе, као и покушају легализације стварања велике Албаније”, истиче се у саопштењу.

Бригадни генерал предраг Бандић је иначе шеф Војног представништва у Мисији Републике Србије при НАТО и уједно био вођа делегације Србије на 23. састанку Иницијативе за нормализацију ваздушног саобраћаја изнад Балкана који је одржан у Бриселу.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 7. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. А његов главнокомандујући мирно слуша док Макарона говори од будућности „Србије и Косова“ у Европи.

Оставите коментар