Ненад Јездић: Ако сачувамо село, сачували смо Србију

Обраћање глумца Ненада Јездића у Палати Србије пред оснивање Националног савета за спас села

Ненад Јездић (Фото: Танјуг/Сава Радовановић)

Бела куга надвила се над Србијом. Смртоносна епидемија пусте земље шири се рубним подручјима Србије и злокобно прети да затре српско село. Управо то село је одржало Србију, нахранило нас и отхранило. Са нестајањем села нестала би и Србија.

Овако је глумац Ненад Јездић почео своје обраћање у Палати Србије пред оснивање Националног савета за спас села.

„У хиљаду села има мање од по 100 становника. У више од 200 села нема никог млађег од 20 година. Пробудимо се, освестимо се, ставимо прст на чело сви ми који желимо добро Србији. Употребимо знање да спасемо српско село. Да се вратимо коренима, да заборавимо све наше тренутне деобе и спречимо претеће сеобе. Јер српски сељак је одувек био и хранитељ и бранитељ Србије, најсавеснији чувар наших природних богатстава. Наше село мора да буде спој традиционалног и модерног. Да се нико не постиди да каже да је сеља – већ да са поносом то изговара. Господо сељаци, поштовани домаћини, Србија је земља на брдовитом Балкану. Сви смо ми најмање трећим или четвртим коленом изашли из српског опанка и само заједничким снагама можемо да обновимо српско село. Да останемо и будемо свој на своме, да се дечја граја поново заори нашим селима. Ако сачувамо село, сачували смо Србију. Објављујемо рат тренутно највећем непријатељу Србије – демографској ерозији наше земље. Објављујемо општу мобилизацију, све за Србију – Србију ни за шта, смрт феномену пусте земље и беле куге, и за спас српског села“, рекао је скоро у даху Ненад Јездић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Курир/Искра, 13. 6. 2019)Categories: Преносимо

Tags: , ,

3 replies

  1. Gospodine Jezdicu jako Vas postujem i cenim kao coveka i kao glumca, ali sta Vam je trebali da se hvatate u kolo sa lazovima i lopovima.Kako odrzati selo i opstati na selu kad su ulaganja u poljoprivredu ogromna a zarade nikakve? Da li znate koje su otkupne cene visnje, kajsije, psenice.Znate li koja je cena zive stoke a koja opet mesa u kasapnici?Cena maline je ove godine nesto pristojnija ali opet nedovoljna za opstanak.Jezdicu, brate, ne odgovara ovoj vlasti ni pametan ni bogat seljak.Njima treba rob i duznik.Zato, cuvajte se uvalili su vam vreo krompir

  2. Slažem se sa komentarom iznad. Sve to je moguće i samo i jedino moguće teranjem ove nepismene nadobudne bagre sa vlasti i naše grbače. Dok je njih nema sela, nema ni Srbije. Pa za koga prave onolike stanove u Beogradu?? Tu si im u getu, zadužen do guše. Tu lakše upravljaju tobom, lakše gule kožu s’ ledja nego da si svoj na svome.

  3. Као дипломирани туризмолог 34. године тврдим управо ово на шта апелује Јездић, обраћам се свакоме за кога сматрам да може да помогне, свим народним посланицима, свим надлежним министрима, свим председницима државе, свим политичким странкама, свим НВО… али – нико ни прстом да мрдне. Какав смо ми то народ?

Оставите коментар