Александар Вучић честитао Дан државности Хрватске и Словеније

Примите моје честитке поводом Дана државности Републике, као и жеље за даљи напредак Ваше земље и благостање њених грађана, пише у честиткама председницима Хрватске и Словеније

Александар Вучић (Танјуг/Сава Радовановић)

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку поводом Дана државности председници Хрватске Колинди Грабар Китаровић у којој изражава жеље за напредак те земље, као и очекивање да се у наредном периоду интензивира дијалог о питањима од обостраног интереса.

„Примите моје честитке поводом Дана државности Републике Хрватске, као и жеље за даљи напредак Ваше земље и благостање свих њених грађана. Очекујем да, у наредном периоду, заједничким напорима интензивирамо дијалог о питањима од обостраног интереса, уз међусобно уважавање и поштовање европских вредности, како бисмо унапредили односе Србије и Хрватске, на добробит свих грађана наших двеју земаља и читавог региона“, наводи се у честитки председника Вучића председници Грабар Китаровић, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Честитка Пахору поводом Дана државности Словеније

Вучић изражава жеље за напредак те земље и истиче да Србија цени подршку Словеније на нашем европском путу.

„Примите моје честитке поводом Дана државности Републике Словеније, као и жеље за даљи напредак Ваше земље и благостање њених грађана.

И овом приликом желим да потврдим посвећеност унапређењу односа између наших двеју земаља у свим областима од обостраног интереса и користи. Верујем да је томе допринела и Ваша овогодишња посета Србији, као што то чине и заједничке седнице влада.

Желим да истакнем да ценимо подршку Словеније на нашем европском путу, као и промовисање европске перспективе Западног Балкана“, каже се у честитки председника Вучића словеначком председнику Боруту Пахору, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/РТВ, 25. 6. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. Сиктер, велеиздајниче!

 2. Из честитке председници Хрватске, цитирам Вучићеве речи : “. . . Очекујем да унапредимо односе Србије и Хрватске, на добробит свих грађана наших двеју земаља и читавог региона . . . “

  КАКВА ЛАЖ !

  Знајући учинак чувене реченице НИКО НЕ СМЕ ДА ВАС БИЈЕ српска власт деценијама изводи представу “УГРОЖЕНИ СРБИ”.

  УГРОЖЕНИ од суседа. Угрожени од Словенаца, од Хрвата, од Бошњака, од Албанаца и ево, чак и од Црногораца.

  УГРОЖЕНИ од Ватикана, од Немачке, од Запада . . .

  УГРОЖЕНИ од опозиције. Кад год опозиција помене неки стварни проблем, на пр крађу, корупцију, непотизам, власт викне : А КОСОВО ? А НАШ СТРАДАЛНИ ПРАВОСЛАВНИ НАРОД НА КОСОВУ ?

  У тој представи играју добро плаћени, пробрани глумци.
  Политичари и новинари. Дижу тензију, потпаљују сукобе.
  Вучићу, Дачићу, Вулину и осталим министрима не пада на памет да иду у Загреб, Сарајево, Приштину, Подгорицу. Да са својим колегама решавају нагомилане проблеме.

  Напротив ! Они те проблеме креирају и увеличавају, а њихови медији (Танјуг, РТС, Информер и сл) их пласирају. Њихове гласноговорнике налазимо и на Стању Ствари.

  Чујте Срби ! Ви сте угрожени а ми смо ту да вас бранимо.
  ТЕХНИКА ВЛАДАЊА ?

 3. Овај запис посвећујем Јосипу Рајхл-Киру, ЧОВЕКУ који се 1991 године борио за мир, док га његови нису убили. Који је свима поручио : “Док сам ја начелник Осијечко-барањске полицијске управе, рата између Срба и Хрвата на овом подручју неће бити”.

  И захваљујем ПОЛИТИЦИ која га се сетила :

  http://www.politika.rs/scc/clanak/432950/Josip-Rajhl-Kir-ubijen-jer-je-stitio-mir

 4. У честитци словеначком председнику Боруту Пахору, Александар Вучић поручује :

  “…И овом приликом желим да потврдим посвећеност унапређењу односа између наших двеју земаља у свим областима од обостраног интереса и користи. ..“

  Опет лаж !

  Да он стварно жели добре односе са суседима, требало је да је већ давно ишао лично, или слао Дачића у Љубљану, Загреб, Сарајево, Приштину . . . Као што би данас требало да се среће са Милом Ђукановићем и решава проблеме. Вероватно би се боље и брже разумели него Трамп и Ким.

  Али, што би их решавао ? И њему и Милу одговара напета ситуација и страх. И један и други шире глас да су Срби угрожени од Црногораца, тј да су Црногорци угрожени од Срба.

  Вучић је експерт за подстицање подела, за деобу друштва на добре и лоше, за развијање страха, осећаја угрожености и лажних нада, стручњак за дим и маглу . . .

  У задњем ДАНАСу Милојко Пантић нам даје портрет узурпатора комплетне власти и окупатора свих државних институција у Србији :

  https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/srpska-politicka-mafija/

Оставите коментар