Ухапшен отац матуранта, осумњичен да је украо тест из штампарије

Осумњичени је то урадио како би тест однео сину, матуранту једне основне школе у Београду, како би му помогао да лакше положи завршни испит, наводи МУП

Илустрација: Shutterstock

Полиција је ухапсила оца једног матуранта који је осумњичен да је из штампарије у којој су штампани тестови за малу матуру украо примерак теста из математике, саопштио је МУП.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су И. С. (42) због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Он се сумњичи да је искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике. Сумња се да је после тога отишао у тоалет где је тест усликао телефоном, а потом тај примерак бацио у WC шољу и уништио га.

Осумњичени је то урадио како би тест однео сину, матуранту једне основне школе у Београду, како би му помогао да лакше положи завршни испит, наводи МУП.

Такође, сумња се да је уз помоћ сина И. С. решени тест из математике дошао до његових другара и њихових родитеља, после чега су они путем Вајбера делили другим родитељима и ученицима у више основних школа.

Осумњиченом И. С. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Ученици осмог разреда основних школа у Србији полагали су данас комбиновани тест, а у четвртак полагати тест из математике, који је одложен јер су се решења појавила у јавности уочи теста који је био заказан за уторак.

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да не види одговорност министра просвете Младена Шарчевића за то што је тест из математике „процурио“ у јавност и што је одложено полагање тог предмета из мале матуре.

Истовремено, министар је изјавио да осећа моралну одговорност због одлагања полагања теста из математике, али да не види разлог зашто би поднео оставку „кад је проблем откривен“.

(РТС/N1, 19. 6. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Da sam mogao, i ja bih ukrao testove!
    Sve za moje dete!

Оставите коментар