Милош Ковић: Србија не сме ћутке да ишчекује пресуду Мандићу и Кнежевићу

Ово је можда последња прилика за Србију да коначно скине љагу са свог укаљаног образа и да антисрпском режиму у Подгорици упути јасне поруке

Милош Ковић (Извор: ИН4С)

Историчар Милош Ковић оцијенио је да ће судска пресуда лидерима ДФ-а Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, заказана за 9. мај, бити, по свему судећи, најтежи ударац задат већ увелико пољуљаном угледу Србије, али и цијелом српском народу.

– Полицијски и судски прогон над Србима у Црној Гори не само да нијесу наишли на противљење Србије, него су чак од почетка имали њену подршку. Београд је дао аргументе за пропагандне тврдње антисрпског црногорског режима о просрпском и проруском државном удару. Монтирани, потпуно компромитовани судски процес Мандићу, Кнежевићу и држављанима Србије у Подгорици није изазвао било какву пажњу српске дипломатије и српских власти, казао је Ковић за портал ИН4С.

Напротив, навео је он, из Београда, од стране овдашњих натовских, црногорских лобиста, долазе најотровнији напади на Србе у Црној Гори.

– Србија је потпуно прећутала скандалозну забрану уласка у Црну Гору за четворицу својих држављана, једног песника и тројицу научних радника. У Србији нико не зна да се већ мјесецима у нашој амбасади у Подгорици налази држављанка Србије Бранка Милић, која се ту склонила од бјесомучног прогона, казао је Ковић.

Према његовим ријечима, данас Србија ћутке, затворених очију и ушију, ишчекује судске пресуде Србима у Црној Гори.

– Ово је можда последња прилика за њу да коначно скине љагу са свог укаљаног образа, да антисрпском режиму у Подгорици упути јасне поруке и да на сваки његов непријатељски акт почне да узвраћа промишљеним и одлучним потезима, закључио је Ковић.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 1. 5. 2019)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. Србима суде на све стране, а Србија ћути!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading