Винченцо Грасо: И албански официри у оквиру Кфора извиђају у Северној Митровици

Активност официра НАТО држава састоји од посете различитим местима на Косову, укључујући Митровицу и друге локације на северу, истиче Винченцо Грасо

Винченцо Грасо (Извор: Политика)

Косовска Митровица – Након што је амбасада Велике Британије издала упозорење у којем своје грађане саветује да не путују на север Косова – у северну Косовску Митровицу, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток – „због криминала”, и немачко Министарство спољних послова огласило се сличним саопштењем. Ова порука стигла је у дану када су се, међу четрдесетак припадника Кфора, који су били на Главном мосту на Ибру, а потом и шетали главном улицом Краља Петра Првог, у северној Митровици нашли и официри војске Албаније.

Они су прошли шеталишном зоном, што је изазвало додатно узнемирење међу Србима, који су остали мирни и све је прошло без инцидената. На питање откуд војници из Албаније у северној Митровици, портпарол портпарол Кфора Винченцо Грасо за „Политику” одговара да „група официра НАТО, у пратњи Кфора, спроводи извиђачке активности на Косову”.

Биљана Радомировић

Албански војници у друштву припадника Кфорa на северу КиМ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Око 40 војника Кфора, међу којима су били и припадници албанске војске, прошетало је данас главном улицом Северне Митровице, што је изазвало видно узнемирење грађана тог дела Косова и Метохије, у којем већином живе Срби, пренели су медији.

Група војника је испрва око 11 сати обилазила мост на Ибру, а потом и главно митровачко шеталиште, преноси Танјуг.

Албански војници са трупама Кфора задржали су се на северу дуже од сат времена.

Други инцидент избио је данас када су на северној страни главног ибарског моста у Косовској Митровици, исписани графити: „УЧК”, „Косово Албанија” и слични.

„Међу припадницима Кфора било је више припадника албанске војске у униформама. Имали су обележја официра. До сада се никад није догодило ништа случајно. У улици, која је главно митровачко шеталиште налази се петнаестак кафића са баштама. Присуство албанских официра изазвало је узнемирење”, каже један очевидац.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 4. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар