Александар Вучић: Дијалог са Приштином на темељу неке „паметније платформе”

Од разговора никада нисмо бежали, али да нас уцењујете и правите будалама – тај филм нећете гледати, поручио Вучић властима у Приштини

Александар Вучић у Смедереву (Фото: Председништво Србије)

Драги наши албански пријатељи, џабе сте кречили, нема ништа од тог посла, поручио је председник Србије Александар Вучић властима у Приштини поводом њихове платформе и додао да дијалог може да се настави, али на темељу неке „паметније платформе”.

„Од разговора никада нисмо бежали, али да нас уцењујете и правите будалама – тај филм нећете гледати”, нагласио је Вучић у обраћању грађанима Смедерева.

„Изашао је њихов министар Беџет Пацоли и каже „следеће недеље бисмо могли да укинемо таксе, али да седну преговарачки тимови”, навео је и додао:

„Да наставимо, ваљда под условима њихове платформе, признамо да је све њихово, да је Косово независна држава у којој треба да се формира специјални суд пред којем би одговарали Срби за ратне злочине, силовање Албанки, да се формира посебна комисија која ће да каже колику ратну одштету треба да платимо…”

Он је указао да су наређали 10 ствари које Србија треба да ради.

Подсетио је да нису испунили ни своју једину обавезу из Бриселског споразума – формирање Заједнице српских општина, а потом су увели таксе од 100 одсто на српску робу, што је кршење ЦЕФТА споразума и ССП, „јер имају заштиту великих западних сила”.

Смислили су сада, како је казао, нови трик и донели платформу у којој стоји да Србија мора да уради све што они хоће, а ми да будемо задовољни тиме што би нам опростили све што им раније нисмо испунили.

„Немојте да бринете људи. Јуче сам искористио једну српску реч у коју је стао сав српски гнев, а данас им поручујем џабе сте кречили, нећете гледати тај филм“, нагласио је Вучић.

Србима на Косову и Метохији је поручио да је Србија уз њих.

„Србија није више слаба као што је била 2004. када су вршили погром над вама, као 2008. када су проглашавали независност, није очајна и слаба када смо ми тражили катастрофалну пресуду Међународног суда праве, не понаша се осионо и бахато, али је довољно јака да заштити свако наше дете и сваког нашег човека и то сви у међународној заједници и на ким треба да имају у виду”, подвукао је Вучић.

Рекао је да је блага реч ако би описао политичаре у Приштини неодговорнима.

Они су, према његовим речима, нама покушали да кажу како су они ти који о свему одлучују, а да се Србија и наш народ ништа не пита, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/Политика, 9. 3. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

6 replies

 1. “ Паметна платформа“ – платформа која се сама отвара када велеиздајник са вешала заврши унутрашњи дијалог – изговори последњу жељу, платформа модел АВ2019…

 2. Али слика ! Али слика !
  Како је леп наш председник !
  Како је лепа и велика наша застава иза њега. И златна круна Републике Србије са снежнобелим хермелином са ројтама. И пулт на коме пише : “Будућност Србије – Александар Вучић”.
  Са трибине из висине ОН лично и одлично испруженим прстом прети Албанцима : “нећете нас правити будалама”. Мада се на слици не виде, деца му дарују цвеће, војници дефилују, тенкови зује, авиони парају небо, маса радног народа узвикује пароле . . . преноси ТАНЈУГ.

  Ко нас прави будалама ? – пита се вечерас Србија на улицама у Београду, Јагодини, Крагујевцу . . .

 3. У сенци “паметније платформе“, Албанци/Шиптари нам мазнуше Трепчу, а
  АВ ћути као заливен?!
  Да није и то “ћутање“ део “паметније платформе“?
  Ово што су смислили Албанци, смислили су Американци, Немци, Французи,
  Британци, … – сви они који су признали тзв Косово, а АВ нема “му*а“ да то јавно
  саопшти Србима на КиМ, Србима у Чанковој Војводини, Угљаниновом Санџаку,
  “остатку“ Србије и свим Србима Света?

  Драган Славнић

 4. Неразуман гест политичког врха Србије – АВ, Ане Брнабић и Ивице Дачића!
  Да ли је културно, уљудно и толико неопходно да се тај сусрет обави
  у недељу, на “црвено слово“, које СПЦ слави и празнује, у 7,3о, непосредно
  пре недељног Богослужења, Свете Литургије.
  Да ли је у недељу могао да закаже такав сатанак код америчког, британског,
  немачког, француског, ватиканског… амбасадора?
  Није, наравно да није, јер то није по протоколу, бонтону… јер би то био
  гест крајњег безобразлука и дрскости у дипломатској пракси.
  Али, Патријарх и Св. Синод, по мерилима политичког врха, Србије, изгледа,
  не подлежу правилима дипломатског обзира, па их можеш позвати на
  разговор када ти се ћефне!
  Срамота! Срамота! Срамота!

  Драган Славнић

 5. „Од разговора никада нисмо бежали, али да нас уцењујете и правите будалама – тај филм нећете гледати”, нагласио је Вучић у обраћању грађанима Смедерева.

  Па мислим да Тебе баш нико не мора да прави будалом.

 6. Господин Вучић може да преговара о подели свог Бугојна , евентуално Средњобосанског кантона ,али о подели Косова и Метохије не може. Можете ли замислити да се ми разграничимо са Високим Дечанима и Пећком Патријаршијом где је седиште наше помесне Цркве. Ми морамо бити стрпљиви . Ако се Арбанасима жури , нама се не жури. И чекати . А имати план да када куцне час ово питање решити по моделу Судета . Могу и Швабе у Банату послужити као добар пример . Бенешови декрети могу бити одличан начин како одузети имовину нелојалном становништву . Било је у Чешкој 1938. два милиона Немаца , а већ 1945. није било ни једног. Чешка је ушла у ЕУ и Бенешове декрете нико није оспорио . То значи да је могуће решити се иредентистичког становништва на легалан начин . Само треба чекати прилику. Ко зна шта Историја носи? Ко је могао помислити 1940. године да ће 1945. Кенигсберг били Калињинград и у њему неће бити Немаца. СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ. Догодине у Призрену

Оставите коментар