Александар Вучић: Не постоји споразум у 17 тачака о промени граница

То мора да су писали Тачи и Харадинај, нема ту ни једне тачке, а камоли 17, рекао је Вучић демантујући писање немачког дневника „Франкфуртер рундшау“

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Председништво Србије)

Председник Александар Вучић поручио је косовским Албанцима и њиховим политичким представницима да не потцењују Србију, јер, како је рекао, Србија је увек знала да заштити свој образ и свој народ. Коментаришући планове о наводном разграничењу на Косову које су пренели поједини приштински и немачки медији, Вучић је у Крушевцу рекао да нам по тим плановима „пола Србије отеше“.

„Не желим никога да увредим, ни Албанце ни њихове представнике, али желим да им поручим да не потцењују Србију. То што су у Србији мирни и сталожени људи, што руководство Србије инсистира на миру не значи да ћемо вама или било коме дозволити да нас газите и понижавате,“ казао је Вучић у Крушевцу, где је наставио кампању „Будућност Србије“.

Он је казао да је најважније очувати мир и безбедност, али и додао да то не значи да је Србија слабија од онога како је неки замишљају.

„Шта да вам кажем на то, што је баби мило, то јој се и снило,“ рекао је Вучић новинарима у Трстенику, раније током дана, где је у оквиру кампање „Будућност Србије“ обишао фабрику „ППТ Петолетка“.

Вучић је истакао да „нема баш ничега“, односно да не постоји никакав споразум и никакве мапе.

„То мора да су писали Тачи (Хашим) и Харадинај (Рамуш), нема ту ни једне тачке, а камоли 17,“ рекао је Вучић демантујући писање немачког дневника „Франкфуртер рундшау“, уз опаску да је та информација преузета из приштинских медија.

Наслов и опрема: Стање ствари

(КоССев, 24. 2. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading