Зорана Михајловић: Приоритет изградња „ауто-пута мира” Ниш-Мердаре-Приштина

Регионално повезивање Србије један је од главних приоритета, и очекујемо да градња “ауто-пута мира” Ниш-Мердаре-Приштина почне што пре, каже Зорана Михајловић

Извор: Србин.инфо

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић састала се са првим потпредседником Европске банке за обнову и развој Јиргеном Ригтеринком и директорком ЕБРД за Западни Балкан Зузаном Харгитај, са којима је разговарала о актуелним и будућим инфраструктурним пројектима и наставку добре сарадње.

„Имамо одличну партнерску сарадњу са ЕБРД, о чему говори и чињеница да је вредност инфраструктурних пројеката које ЕБРД финансира од 2001. године скоро милијарду евра. Поред тренутних пројеката које заједнички реализујемо, очекује нас пре свега почетак изградње ауто-пута мира Ниш-Мердаре-Приштина, деонице од Ниша до Плочника, као и наставак сарадње на регионалном повезивању”, рекла је Михајловићева.

Она је истакла да је регионално повезивање Србије један од главних приоритета и да очекује да изградња „ауто-пута мира”, на деоници Ниш-Плочник, дужине 39,5 км и вредности 220 милиона евра, почне што је пре могуће, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Јирген Ригтеринк, први потпредседник ЕБРД-а, истакао је да ова банка има одличну сарадњу са Србијом и честитао потпредседници Михајловић на успешном вођењу пројеката.

„Сматрамо да је регионално повезивање кроз изградњу инфраструктуре кључно. Успешно водите пројекте који доприносе том циљу, како у друмском, тако и у железничком сектору. ЕБРД је на располагању да пружи сву неопходну помоћ”, рекао је Ригтеринк.

(Б92/Србин.инфо, 21. 2. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Нем чуди што је приоритет једног српског изрода управо изградња великоалбанске трасверзале.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading