Зорана Михајловић: Приоритет изградња „ауто-пута мира” Ниш-Мердаре-Приштина

Регионално повезивање Србије један је од главних приоритета, и очекујемо да градња “ауто-пута мира” Ниш-Мердаре-Приштина почне што пре, каже Зорана Михајловић

Извор: Србин.инфо

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић састала се са првим потпредседником Европске банке за обнову и развој Јиргеном Ригтеринком и директорком ЕБРД за Западни Балкан Зузаном Харгитај, са којима је разговарала о актуелним и будућим инфраструктурним пројектима и наставку добре сарадње.

„Имамо одличну партнерску сарадњу са ЕБРД, о чему говори и чињеница да је вредност инфраструктурних пројеката које ЕБРД финансира од 2001. године скоро милијарду евра. Поред тренутних пројеката које заједнички реализујемо, очекује нас пре свега почетак изградње ауто-пута мира Ниш-Мердаре-Приштина, деонице од Ниша до Плочника, као и наставак сарадње на регионалном повезивању”, рекла је Михајловићева.

Она је истакла да је регионално повезивање Србије један од главних приоритета и да очекује да изградња „ауто-пута мира”, на деоници Ниш-Плочник, дужине 39,5 км и вредности 220 милиона евра, почне што је пре могуће, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Јирген Ригтеринк, први потпредседник ЕБРД-а, истакао је да ова банка има одличну сарадњу са Србијом и честитао потпредседници Михајловић на успешном вођењу пројеката.

„Сматрамо да је регионално повезивање кроз изградњу инфраструктуре кључно. Успешно водите пројекте који доприносе том циљу, како у друмском, тако и у железничком сектору. ЕБРД је на располагању да пружи сву неопходну помоћ”, рекао је Ригтеринк.

(Б92/Србин.инфо, 21. 2. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Нем чуди што је приоритет једног српског изрода управо изградња великоалбанске трасверзале.

Оставите коментар