Српски национални форум: У „Споразуму с народом” изостављено питање Косова и Метохије

Ово нас нарочито чуди, с обзиром да смо сведоци да стотине хиљада људи који недељама шетају на високом месту приоритета држе Косово, пише у саопштењу Форума са седиштем у Грачаници

Српски национални форум (Фото: Радио Ким)

Српски национални форум упутио је писмо лидерима коалиције Савеза за Србију поводом „Споразума с народом”, указујући да је у тексту Споразума платформе изостављено најважније питање, Косово и Метохија.

Из овог форума кажу да је јасна и апсолутно разумна идеја аутора споразума и потреба да га подржи што шири круг политичких субјеката и грађана, али указују да КиМ ту морају наћи посебно место.

„Ово нас нарочито чуди, с обзиром да смо сведоци да стотине хиљада људи, који недељама шетају у знак протеста, на високом месту приоритета држе Косово. Стиче се утисак да аутори нису узели у обзир расположење баш тог великог дела од 5 милиона грађана, него идеолошке ставове неких од потписника”, наводе у саопштењу.

Истичу, да су КиМ најважније национално питање и да многи због тога неће потписати.

Напомињу да се иза имена потписника јасно види да се ради о компромису, јер међу њима има оних који јавно заступају ставове да је „Косово готова прича“, да „Зарад будућности треба да се одрекнемо Косова“.

„Са таквима, по нашем мишљењу није требало правити компромисе, већ им се захвалити на досадашњем раду, а у први план ставити национално питање првога реда”, истичу из овог форума.

Наглашавају да је ово једна од последњих прилика, ако не и последња, да се Косово одбрани, а самим тим и стекне основни предуслов да Србија постане озбиљна држава.

Из овог форума позивају све политичке актере заинтересоване за креирање адекватне политике према проблему КиМ, да се окупе у Грачаници, и покушају да политику безизлаза заједно претворе у политичко решење.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Радио Ким, 15. 2. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Није тачно да је у СПОРАЗУМУ СА НАРОДОМ изостављено питање Косова и Метохије. Оно се помиње у почетку текста – у виду “угрожавања Устава и територијалног суверенитета државе”. Погледајмо текст :

    “Потписници документа су свесни да је политички и јавни живот у земљи потпуно уништен. Један човек је суспендовао право и правду и одлучио да сам буде и право и правда. Један човек је узурпирао све друштвене и природне националне ресурсе. Један човек, супротно Уставу, угрожава територијални суверенитет државе. Један човек држи уцењеним и пониженим читав народ. Његово име је Александар Вучић.”

Оставите коментар