Владимир Димитријевић: Највећи штит Срба од америчког мрежног напада су „Горски вијенац“ и Светосавље

Наш народ се показао отпорнијим ма методе специјалног рата од неких других захваљујући предању које носимо у себи, рекао Димитријевић на промоцији књиге „Мрежни рат против Срба“

Православни публициста Владимир Димитријевић каже да Сједињене Америчке Државе воде мрежни рат против Србије, али и против сопственог народа. Он је на промоцији књиге „Мрежни рат против Срба“ рекао да се наш народ показао отпорнијим ма методе специјалног рата од неких других народа захваљујући народном предању које носимо у себи.

Димитријевић је рекао да су највећи штит Срба од америчког мрежног напада „Горски вјенац“ и Светосавље, а да у модерном времену тај штити представљају и песме Београдског синдиката.

– Oгромни квалитет ове књиге је то што на једном малом простору даје све што је потребно да разумете како мрежни рат функционише на територији Србије. За овакве књиге потребан је један огромни умни напор. Слободан Стојичевић је направио есенцијалну књигу која вам помаже, уџбенички, да схватите шта се око вас дешава. Налазите се у ситуацији где све то већ слутите, али треба неко да вам упали светло, а светло је упаљено овом књигом – рекао је Димитријевић.

Владимир Димитријевић

Он је говорио о расколу у православљу који прави Васељенска патријаршија и проблемима које то прави на Светој Гори. Он објаснио да у сваком народу 10 посто религиозних људи који редовно иду у цркву, а да је њихово разједињавање и цепање циљ мрежног рата који се води против Цркве. Како је објаснио, када се тих 10 процената становништва разједини лакше се тај народ поробљава, односно њиме се лакше манипулише.

Димитријевић је објаснио да Слободан Стојичевић у књизи „Мрежни рат против Срба” даје детаљне информације које организације учествују у мрежном нападу и са чијим новцем.

Владимир Димитријевић, Слободан Стојичевић и Мaрко Танасковић

На промоцији су говорили и аутор књиге Слободан Стојичевић и колумниста „Стандарда“ Мaрко Танасковић.

Промоција је одржана у Српском културном центру „Ћирилица” у Скерлићевој улици у Београду.

Фото и видео: HelmCast продукција

Наслов и опрема: Стање ствариCategories: Дневник читаоца/гледаоца

Tags: , , , , ,

5 replies

 1. „Димитријевић је рекао да су највећи штит Срба од америчког мрежног
  напада „Горски вјенац“ и Светосавље,…“

  Моћни десетерац уз гусле!
  ГУСЛЕ – МОЋНО ОУЖИЈЕ СРБА!
  ГУСЛЕ – МОЋНО ОРУЖИЈЕ ДОБРА!

  Зато нам се Болоњом из школских програма избацује епска наеодна поезија у
  дсетерцу, а уводе ХОЛИ-ВУДУ текстови ХАРИ ПОТЕРА и осталих анђама и
  караконџула,подивљалог евро-атлантизма.
  Оно што је Давидова праћка у борби против Голијата, то су гусле у
  борби против МРЕЖНОГ РАТА: а оно што је камен за Давидову праћку,
  то је моћни десетерац за гусле!
  Песме Београдског синдиката се не могу користити као оружије, јер нису у
  десетерцу и не користе гусле као инструменталну пратњу.

  Слушањем гусала уз десетерац, мождана активност – рад мозга – се своди на
  10 Херца, на молитвену фреквенцију смирености, сабраности.. Тако се
  остварује максима из молитве „Оче наш“ – да БУДЕ воља Твоја на Земљи / изговорен,
  отпеван 10 -ерац // како /као што је/ на Небу./10 Херца у електо-магнетном спектру
  Неба * наших мисли.
  На тај начин ми ступмо у везу за нашим прецима – преко саборно-литургијске свести,,
  /КОЛЕКТИВНЕ СВЕСТИ/ те тако Небо РАТУЈЕ И БОРИ СЕ ПРОТИВ НЕМАНИ
  МРЕЖНОГ РАТА:

  Драган Славнић

 2. Поштовање господину Димитријевићу, за сав његов свесрдни хришћански и отаџбински рад.Једна појмовна (терминолошка) замјерка ипак.
  Три су јача разлога, због чега НЕ треба нипошто користити именитељ светосавље,светосавска црква,или не дај Боже светосавска вјера.
  Први. То је увриједа на блажени памјат св.Саве, а који је дивни,неумрли и врли угодник Гоподњи,и који изричито Није признавао национализам (здрава љубав ка свом роду је нешто сасвим друго).
  Други. Замислите да братски народи вјеру праотаца нашијех преименују у нпр. световладимировље (Руси и Украјинци),светојовановље (Бугари), светопараскевље (Румуни),светонектаријевље (Грци) ,светојевтимијевље (Палестинци)…Било би то врло с к а р е д но .
  Трећи. Светитељи се не смију оботворавати, као ни апостоли/мученици/исповједници/пророци/преподобници/исповједници.

 3. Трећи.Светитељи се не смију обоготворавати (а била је претходно омања техничка грешка).

 4. Овако постављене, ствари су црно-беле и недопустиво поједностављене. Постоје различите врсте манипулације. И злоупотребе.

 5. Колективно молитвено је саборно православни штит. Јединка у молитви је каменчић у мозаику свелитургијског сједињавања. Узнесењем ка Богу оне творе, уз Божији благослов, оно што нас штити па и од поменутог мрежног рата. Да ли је тих 10% вјерних довољно или не зависи од снаге искрености проистекле из срца.
  Ако су заиста вибрације сваког добра и заштите проистекле из гусларског десетерца или Његошевог ,,Горског вијенца,, нека буду допуна Свебожанског штита.

Оставите коментар