Пророчанство светог Лаврентија Черниговског о расколу у Украјини

Бог је Светом Лаврентију открио и будући страшни раскол у Украјини. Говорио је: „Тада ће Кијевски митрополит (који је недостојан овог звања), заједно са својим истомишљеницима архијерејима и јерејима, силно пољуљати Цркву Руску“

Св. Лаврентије Черниговски (Извор)

Велики руски светац из Украјине, Лаврентије Черниговски, који је са овог света у вечност отишао 1950. године и чије нетрулежне мошти сведоче о сили коју му је Господ дао, био је и велики пророк. У доба кад је Стаљин био на власти, пророковао је пад комунизма, али и долазак антихриста после тога. Говорио је: „Долази време кад ће и затворене храмове обновити, и то не само споља, него и изнутра. Позлаћиваће куполе храмова и звоника. А кад све већ буде завршено, доћи ће време кад ће се зацарити антихрист. Молите се да нам Господ продужи још дана за укрепљење, јер нас страшна времена чекају. /… /Антихрист ће бити јако извежбан у свакој сатанској вештини и чиниће лажна знамења. Њега ће чути и видети силу његову сав свет истовремено (у то доба, још није било телевизије, ни интернета – нап. В. Д.) Своје људе печатиће жиговима. Мрзеће хришћане. Почеће последње гоњење хришћанских душа које одбију да приме печат сатане. Одмах ће настати прогони на територији Јерусалима, а затим ће се по свим местима земаљске кугле пролити последња крв за име нашег Искупитеља, Исуса Христа./… /Хришћанин неће моћи ништа ни да купи, ни да прода. Али не очајавајте! Господ чеда Своја неће оставити… Не треба се бојати!“

Свему овоме претходиће велики покољ: „Биће рат. Куда он прође, тамо људи неће бити. Пре тога, Господ ће слабијима послати невелике болести и они ће умрети. /…/ Трећи светски рат неће бити ради покајања, него ради истребљења“.

Веома је важно да је Бог Светом Лаврентију открио и будући страшни раскол у Украјини. Говорио је: „Кад се појави мало слободе, отвараће се цркве, манастири и поправљаће се, тада ће сва лажна учења изаћи заједно с демонима и тајним безбожницима (католици, унијати, Украјинци-самосвјати и други) и јако ће се у Украјини наоружати против Православне Руске Цркве, њеног јединства и саборности. Ову јеретичку групацију подржаваће безбожничка власт, и зато ће од православаца одузимати цркве и верне убијати. Тада ће Кијевски митрополит (који је недостојан овог звања), заједно са својим истомишљеницима архијерејима и јерејима, силно пољуљати Цркву Руску. (Очито, реч је о вођи раскола, анатемисаном Денисенку, бившем Филарету, чије је следбенике у своје крило примио издајник правоверја, цариградски патријарх Вартоломеј – нап. В. Д.) Читав свет ће се зачудити безакоњу и уплашиће се. Сам ће отићи у вечну погибију као и Јуда. Али сви ови напади лукавог и лажна учења у Русији ће нестати, и Православна Руска Црква ће бити јединствена.”

Још је баћушка Лаврентије, беседећи с архимандритима Теофаном и Никифором и својим ближњима, говорио упозоравајући да је наша матерња реч Русија и Рус. И обавезно треба знати, сећати се и не заборављати да је било крштење Русије, а не крштење Украјине. Кијевска Русија је била заједно с великом Русијом. Кијев је без велике Русије и одвојено од Русије незамислив: “У граду Кијеву никад није био патријарх. Патријарси су били и живели у Москви. Чувајте се самосвјатске украјинске групе (цркве) и уније.” Намесник Кијево-Печерске лавре отац Кронид је рекао да су самосвјати и унијати већ нестали на Украјини. (То је било доба кад је Стаљин насилно укинуо унијатску заједницу због њене сарадње са нацистичким окупаторима – нап. В. Д.) Отац Лаврентије је одговорио тужно и жалосно: „Демон ће ући у њих, и они ће се сатанском злобом наоружати против православне вере и Цркве, али ће њихов крај бити сраман, а њихови следбеници ће доживети небеску казну од Господа, Цара сила.”

По књизи „Русија пред Другим Христовим доласком“, Москва, 1994, састављач Сергеј Фомин

За Стање ствари приредио: Владимир ДимитријевићCategories: Поново прочитати/погледати

Tags: , , , ,

Оставите коментар