Виктор Орбан: Потребна су нам мађарска деца, не мигранти

Све мање и мање деце се рађа у Европи. Што се тиче Запада, њихов одговор је имиграција. Нама су потребна мађарска деца, рекао Орбан у обраћању нацији

Виктор Орбан у обраћању нацији

Мађарски премијер Виктор Орбан најавио је нове субвенције за све жене које се удају пре 40. године, као и нове погодности за нововенчане парове и породице. Опозицију у животу одржава Сорос, поручио је Орбан.

„Све мање и мање деце се рађа у Европи. Што се тиче Запада, њихов одговор је имиграција. За свако дете које недостаје, требало би да се нађе ново и тек онда ће бројеви бити на месту. Али нама нису потребни бројеви. Нама су потребна мађарска деца“, рекао је данас у свом обраћању нацији Орбан, преноси Ројтерс.

Мађарски премијер је најавио нови програм у седам тачака који ће донети нове погодности за нововенчане парове и породице.

Нове мере ће омогућити породицама које имају најмање двоје деце да добију субвенције за куповину куће, као и за куповину аутомобила.

Жене које имају најмање четворо деце имаће могућност да не плаћају лични порез на доходак.

Жене млађе од 40 година које се удају први пут, имаће могућност да добију субвенције од десет милиона форинти (36.000 долара), рекао је Орбан.

Трећина тог дуга се отписује када жена роди друго дете, а након трећег, дуг се у потпуности описује. „То је одговор за Мађаре. Не имиграција“, рекао је Орбан.

Поручује да опозицију, ту „гомилу проимигрантских политичара“, у животу одржавају амерички финансијер Џорџ Сорос и европске бирократе.

Коалицију социјалиста и екстремне деснице Орбан је у говору о стању нације назвао „политичком порнографијом“, преноси МТИ.

Он је званични Брисел, седиште Европске уније, назвао „цитаделом новог интернационализма“ и имиграције.

Како каже, поново су на помолу снаге које желе да виде отворена друштва и свет без нација, као и да „измисле“ наднационалну глобалну владу.

„Државе на метама миграната посведочили су појави хришћанско-муслиманског света, са све мањим бројем хришћана. Али ми, Средњоевропљани, и даље имамо своју будућност“, поручио је Орбан.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТС, 10. 2. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар