Александар Вучић: Кад у марту избришу границу Косова и Албаније, тада ће укинути таксе

Тада ће рећи да су спремни да разговарају, али са другачије позиције – Косова уједињеног са Албанијом, казао је Вучић

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Д. Г.)

Председник Србије Александар Вучић указао је данас, поводом изјаве Рамуша Харадинаја да нестају границе између Косова и Албаније, да ће Албанци покушати да целу међународну заједницу доведу пред свршен чин.

„Мени је јасно да ће они да граде свој план. Када крајем марта буду избрисали границе, тада ће укинути таксе према централној Србији и рећи да су спремни да разговарају, али са другачије позиције – Косова уједињеног са Албанијом“, казао је Вучић у изјави новинарима.

Објаснио је да ће Албанци наставити по фазама да раде и да се ради о нечему на шта је Београд упозоравао раније.

Указао је на то да му се чини да људи у свету сада почињу да добијају информације о томе, али да не разуме како је то неком дозвољено да ради, јер би, да смо ми урадили и десети део тога, реакција била бурна.

„Видим колико смета снажна Србија. Када погледам оне у Хрватској, то је надреално шта они пишу и говоре, нема везе са реалношћу. Али разумете зашто то раде, јер некима од њих не одговара јака Србија, желели би да је виде слабу, као доскора. Немате шта да се љутите на то“, објаснио је он.

Нагласио је да је за нас најважније да гарантујемо сигурност и безбедности људи на КиМ, да имају плате и живе безбедно.

Рекао је и да актуелно стање ствара велике проблеме и да је неопходно да се власти баве тиме, и не могу да се баве шетњама, већ послом.

На питање да ли је контактирао светске лидере у вези са активностима Албанаца, Вучић је упитао директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића да ли се сећа колико је само у последња два-три дана указивано на то.

„Када год позовете, добијете увек исти одговор. Кога год добијемо од велике западноевропске политике, али и свеукупне западњачке политике, и питамо ’Која ће ваша реакција да буде?‘, одговор је: ’Баш смо изненађени, нисмо видели то последње на шта нам указујете. Хвала што сте нас обавестили, реаговаћемо у складу са својим могућностима и капацитетима‘. После тога најчешће добијете једно велико ништа“, рекао је он.

Додао је да он ни није очекивао некакву реакцију.

„Замислите да ми то радимо са РС. Пре неки дан неки су говорили да правим рат са Додиком против неког. Када сам то радио, осим да што нисам дозволио да Србија буде понижена? Очигледно за неке људе не постоји и никада Србија не може да буде толико мала колико се они ње плаше да буде усправна, поносита и нормална земља“, рекао је он.

Истакао је да ћемо наставити да чувамо своју земљу, да се боримо за њу и за будућност наше земље и деце.

Изразио је наду да ће идуће године у Србији бити више деце него ове.

(Спутњик/Нови стандард, 30. 12. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

 1. „Александар Вучић: Кад у марту избришу границу Косова и Албаније, тада ће укинути таксе.“

  Стварно су ово разлози за бригу. Не због најављених намера косовских Албанаца. Него због пасивног држања Србије по тим питањима. Уместо да као Председник државе и Врховни командант оружаних снага, пошаље одлучно упозорење косовским сепаратистима да се не играју са нашим стрпљењем и нашом покрајином Косовом и Метохијом, Вучић нас обавештава о њиховим плановима за тромесечје ове године. То више личи на изјаве портпарола „Владе“ у Приштини. И ако су свесни да Запад отворено и дрско подржава све кораке сепаратиста на Косову и Метохији, они их уредно о томе обавештавају и добијају увек исте одговоре. То треба да нас поучи да променимо наш однос према тим њиховим „спонзорима“. И да се окренемо осталом слободном Свету који не мисли тако као Запад. И да тако зауставимо ово „лудило“ сепаратиста, док не почине неку непоправљиву штету по интересе Србије.

 2. „Александар Вучић: Кад у марту избришу границу Косова и Албаније,
  тада ће укинути таксе.“?!

  И баш тада /крајем марта/, АВ најваљује изборе?!
  То значи распуштање Скупштине Србије, свођење рада Владе РС на
  тенички ниво, тако да он, у том критичном тренутку преузима одговорност
  за – “СВЕ И СВЈА“ ?!
  У том тренутку Држава треба да има пун капацитет власти, да се суочи са
  том ситуацијом , а не са смањеним могућностим вршења власти због
  предизборне кампање!

  Драган Славнић

Оставите коментар