Светлана Ражнатовић у Косовској Митровици: Да нашем брату Милану Радоичићу сви пружимо подршку

Желела бих да искористим прилику да нашем брату Милану пружимо сви подршку и да смо уз њега, рекла је Светлана Ражнатовић на концерту

Светлана Ражнатовић Цеца на бини је студентске плоче у Косовској Митровици. Она је пре око два сата ушла преко прелаза Јариње, а њен долазак организовао је привремени општински орган у оквиру акција Кризног штаба Српске листе против подизања царинских дажбина за српске производе на 100 одсто одлуком косовске владе и хапшења осумњичених у умешаност убиства Оливера Ивановића од стране Специјалног тужилаштва Косова.

„Ја не бих да вам причам, ја бих да вам певам“ – овим се речима обратила Митровичанима.

Концерт је започео са пола сата закашњења. У Косовској Митровици је кишовито, а на популарној плочи претходно се окупио мањи број грађана са КиМ-а, међу њима углавном студенти.

У овим тренуцима ипак се унеколико увећава публика. У првим редовима су челници Српске листе, међу којима бивши косовски градоначелници и министри у косовској влади, као и посланици и посланице у косовском парламенту и део публике у првим редовима, који носе беле мајице са мапом Косова и Метохије, обојеном у српској застави и ликом свог потпредседника Милана Радоичића са поруком „Сви смо ми Милан“.

Претходно је косовски министар културе Кујтим Гаши за приштинске медије рекао да српска фолк звезда није послала захтев за улазак на Косово, због чега јој је, како он сматра, требало забранити улазак. Поједини косовски медији данас су јавили и да косовско министарство спољних послова није реаговало. Долазак Цеце иначе изазвао је пажњу косовских медија.

Ова певачица популарна је и међу Албанцима на Косову, Македонији и у Албанији.

У близини концерта није видљиво веће присуство Косовске полиције а примећено је и једно возило КФОР-а.

Да пружимо подршку нашем брату Милану!

После нешто дуже од сат времена, завршен је концерт највеће српске фолк звезде – Светлане Ражнатовић Цеце.

„Хвала вам драги моји људи. Улепшали сте ми један дан. Испунили сте моје срце и моју жељу да бар овај дан поделим са вама у оваквој атмосфери. Желела бих исто тако да искористим прилику, мало ми је вилица укочена од хладноће, мало теже говорим, да нашем брату Милану пружимо сви подршку и да смо уз њега. Ја знам да је вама јако тешко и да вам никад није било теже, али нисте сами, знајте да нисте сами. Постоји много љиди у Србији који су исто овако пуним срцем као и ја уз вас. Не дајте се, волим вас, шаљем вам моју позитивну енергију јер знате ону нашу – само слога Србина спасава, ‘ајмо људи време је да смо сложни време је да смо сложни.“

(КосССев/НСПМ, 8. 12. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. “Да пружимо подршку нашем брату Милану!” рече певачица Цеца и … жива остаде! Право је чудо како се један човек толико прославио без неког познатог дела. Овог пролећа о њему нико ништа није знао, или, ако је и знао, није смео гласно да каже. А сада, чак и певачица, родом из Житорађе зна о њему. Надајмо се да зна и о другој браћи, којима стварно треба подршка по албанским затворима на Космету.

  2. Недељник ВРЕМЕ бр 1457 је донео интервју са Радом Трајковић, на 4 стране, под насловом “Радоичић је Вучићев телохранитељ”. Изводи :

    PRILIKOM ZAPOŠLJAVANJA U INSTITUCIJAMA, AKO, RECIMO, ČISTAČICA PO NEKOJ STRUKTURI TREBA DA BUDE SRPKINJA, TO MORA DA POTPIŠE RADOIČIĆ. RADOIČIĆ I NJEGOVA GRUPA SU KONTROLISALI PLATE KOJE DOLAZE IZ BUDŽETA SRBIJE, ALI SADA, KAKO SU UŠLI U KOSOVSKE INSTITUCIJE, ONI KONTROLIŠU I SVE SRBE KOJI ULAZE U SISTEM KOSOVA I DOBIJAJU PLATE OD TOG SISTEMA. ZNAČI, SRBE I U JEDNOM I U DRUGOM SISTEMU KONTROLIŠE ISTI ČOVEK ILI ISTA GRUPACIJA. SVAKA NEPOSLUŠNOST SE KAŽNJAVALA GUBITKOM POSLA. A AKO JE VEĆI PROBLEM, ONDA PALJENJEM AUTOMOBILA, PALJENJEM PROSTORIJA, FIZIČKIM NASRTAJIMA… I UBISTVIMA”

    Радоичић је био телохранитељ Вучићу заједно са Звонком Веселиновићем још и Сребреници. Толико о томе да га Вучић не познаје.

Оставите коментар