Драгослав Пакић: Црно на НАТО

Отац Бећковић није постао Хитлер, али му је син Матија, бар према доказима из Црне и Горе изнетим црно на бело, приказан као први Хитлеров сарадник 

Maтија Бећковић (Фото: А. Васиљевић)

Монтенегрини су направили списак потенцијалних кандидата за Нобелову награду за књижевност. Видно место на тој листи заузима српски академик Матија Бећковић.

Матија је као млади и перспективни песник, у време док је имао извесне несугласице са ондашњим српским властодршцима, говорио:

– „Како сам ја напредовао у књижевности, тако је мој отац напредовао у четничким неделима. Ако би ја којим случајем добио Нобелову награду, мој отац би постао Хитлер“.

Отац Бећковић није постао Хитлер, али му је син Матија, бар према доказима из Црне и Горе изнетим црно на бело, приказан као први Хитлеров сарадник што је, у данашње време, веома значајан фактор за доделу Нобелове награде.

Бећковићи и даље мисле да у Црној Гори има и Срба што је најтежа врста фашизма, стаљинизма, социјализма, комунизма, монархизма и туризма на грчком мору.

Мусолини је, како рече сам академик Бећковић, иако родоначелник фашизма, изузет и скинут са списка.

Сиви соколови пресвијетле мајске зоре поново су Мусолинија свргли и обесили за ноге да се не зна где му je д‘пе, а где глава. Има, наравно, и издајника који, као и увек у сличним ситуацијама, иду чак дотле да се не устручавају да устврде како се ипак зна где је Мусолинијево д; при чему наводе само иницијале и то малим словима – у глави м. ђ. – кажу.

Гледање Мусолинију кроз прсте објашњава се тврдњом да је у питању настојање Монтенегрина да се не поремете братски односи са братством на Сицилији и да се, такође братској Србији, не угрози мафијашко-фашистички примат.

Црна Гора је, парламентарном одлуком да се резултати Подгоричке скупштине од пре сто година о уједињењу са непријатељском братском Србијом, другим оком у једној глави, прогласе ништавним, бајатим, анахроним и анационалним, себи вратила место на међународној сцени које јој оправдано припада а које је Србија, грамзива и незасита, покушала да присвоји за себе. Зато, ево јој га на! – већински је одлучено у парламенту. Њој На, а нама Нато, па сада нека се види ко је ту ко, чија нана црну вуну преде и ко је главни играч у региону.

Фото: BBC.com

Нажалост, у међувремену је, због агресивне српске пропаганде, дошло до поремећаја пријатељских односа са „државом“ Косово. Шиптарски првак Хоџај, без сагласности осталих учесника у заједничком пријатељском подухвату, обнародова стварање пакта против Србије. Пакт, поред Шиптара, чине још Македонци, Хрвати и Монтенегрини што је у Србији пропраћено фашистичким коментаром – све мој до мојега!

Највише што се Хоџају замера јесте његов погрешан јавни наступ и што прве кораке на стварању антисрпског пакта није започео у Београду где такође има поприлично квалитетног материјала.

Идеја за стварање антисрпског пакта је иницијално монтенегринска, али уласком Натоа у душе српских суседа и браће по мржњи и оружју, мислило се да је проблем српске доминације дефинитивно решен.

Остаје још да се реши питање фашизма неодвојивог од српског имена и тако им милог да су због њега гинули и рођену крв проливали приносећи му на жртвени олтар стотине хиљада српских праведних глава.

У Србији је фашизам продро у најдубљу државу и доспео тако дубоко да је дотакао чак и толико хваљену српску роштиљ гастрономију.

Поред карађорђеве и фаширане шницле су у Србији на таквој цени да бољег доказа о њиховим фашисоидним апетитима скоро да нема.Categories: Сатиристика

Tags: , , ,

Оставите коментар