Матија Бећковић: Црногорци су прва нација без ђеда

Резолуцијом о Подгоричкој скупштини поништили су сами себе, рекао је Бећковић

Матија Бећковић (Извор: ИН4С)

Црногорци су прва нација без ђеда, овим ријечима је академик Матија Бећковић прокоментарисао усвајања резолуције у Скупштини Црне Горе о поништењу одлука Подгоричке скупштине из 1918. године.

Бећковић је, за портал ИН4С, казао да га није изненадила одлука Скупштине Црне Горе.

–Том резолуцијом су поништили сами себе, истакао је он.

Упитан да ли се може очекивати да црногорска власт ревидира и неке друге историјске догађаје, Бећковић је рекао да се и то може очекивати.

–Поништити све из прошлости и кренути испочетка, навео је српски академик.

Коментаришући дио резолуције који се односи на Српску православну цркву и тумачења да је наредни потез отимање имовине једине канонске Православне цркве у Црној Гори, Бећковић је казао да не искључује и ту могућност.

– Они су превазишли сва очекивања оним што су до сад урадили, тако да не би било чудо да се и то деси, закључио је Бећковић.

Он је коментарисао и оптужбе из Црне Горе да је фашиста. Наиме, синоћ је на шетњи коју је организовала НВО „Дукљани“ виђен транспарент на којем се поред Бећковића налазе митрополит Амфилохије, Војислав Шешељ, Андрија Мандић, Милан Кнежевић и Хитлер на којем је писало „Доље фашизам“.

– Врло ми је чудно да ту није било Мусолинија, пошто је фашизам италијански. Не знам да ли је то због садашњих или прошлих односа са Италијом. Али, у сваком случају добар је тај њихов изум да није било оно што је било“, рекао је Бећковић за Спутњик.

(ИН4С, 30. 11. 2018)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар