Волфганг Петрич: Вучић и Тачи треба да ставе крај на Први светски рат

Петрич је у више наврата тврдио да „постоји опасност од замрзнутог конфликта на Косову” и јавно се заложио за “административне корекције” као могуће решење косовског питања

Волфганг Петрич (Фото: НСПМ)

Бивши специјални изасланик ЕУ за Косово и бивши високи представник међународне заједнице за БиХ Волфганг Петрич изјавио је да је значајно што су Александар Вучић и Хашим Тачи, два кључна лидера са Балкана, присуствовали свечаности поводом обележавања стогодишњице завршетка Првог светског рата у Паризу.

Петрич је тако за сајт Демостат.рс коментарисао то што су се међу светским лидерима на скупу у главном граду Француске нашли и српски и косовски председник, казавши да “на Балкану, ни након стотину година од конфликта, који је настао аустријско-српском конфронтацијом, тај конфликт није окончан”.

– Надам се да су њих двојица са ове свечаности понели поруку да само уједињена Европа може да реши балканска питања која и даље муче регион. Да би то постало стварност, потребно је да њих двојица дођу до историјског компромиса о последњем преосталом историјском конфликту, чиме ће се ставити крај на Први светски рат – поручио је аустријски дипломата.

Подсећа се да је Петрич у више наврата тврдио да “постоји опасност од замрзнутог конфликта на Косову” и јавно се заложио за “административне корекције” као могуће решење косовског питања.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Танјуг/НСПМ, 11. 11. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading