САД прекинуле сарадњу с Беришом и Чекуом

Америчка администрација, амбасада САД (у Приштини) и војна компонента, прекинула је сарадњу и комуникацију са министром Беришом и замеником министра Чекуом, након издавања оптужнице против њих у случају ‘Ветерани’

Агим Чеку (Фото: Танјуг)

Приштина –  Сједињене Америчке Државе прекинуле су контакте с министром Косовских безбедносних снага Рустемом Беришом и његовим замеником Агимом Чекуом, објавио је приштински лист „Коха диторе”, наводећи да је сарадња прекинута због афере с преувеличавањем и фалсификовањем броја припадника бивше Ослободилачке војске Косова (ОВК).

Приштински лист наводи да је сарадња с Беришом и Чекуом прекинута након објављивања оптужнице у случају ветерана ОВК, преноси Танјуг.

„Америчка администрација, амбасада САД (у Приштини) и војна компонента, прекинула је сарадњу и комуникацију са министром Беришом и замеником министра Чекуом, након издавања оптужнице против њих у случају ‘Ветерани’. То је стандард који Американци примењују у вези са сваким високим званичником оптуженим за кривично дело корупције”, навео је извор „Кохе” из владе у Приштини.

Исти извор је додао да се „службена комуникација са њима неће одвијати све док су под оптужницом”.

Лист наводи да потврду вести има и из извора у амбасади САД у Приштини, али и министарства надлежног за Косовске безбедносне снаге.

Истовремено, делегација тог министарства, коју предводе заменик министра Бурим Рамадани и командант Косовских безбедносних снага (КБС) Рахман Рам, борави у посети америчком Сенату и Стејт департменту.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 10. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар