Задранин одбио да угости геј пар, сад му прети затвор

Задарска полиција поднела је кривичну пријаву против Госпића због тога што је починио кривично дело повреде равноправности

Задар (Фото: Пиксабеј)

Задранину Томиславу Госпићу, власнику апартмана „Идентити”, прети казна затвора до три године зато што је одбио да угости геј пар из Бразила, пише загребачки „Вечерњи лист“.

Задарска полиција поднела је кривичну пријаву против Госпића због тога што је починио кривично дело повреде равноправности.

Ако Госпић буде проглашен кривим, могао би завршити у затвору са запрећеном казном до три године затвора.

Лист пише да је бразилски пар хтео да летује у Задру овог септембра, па су преко једног интернет портала за изнајмљивање, резервисали смештај у апартману „Идентити”.

Сазнавши да је реч о хомосексуалцима, власник је затражио отказ резервације, након чега су се Бразилци пожалили поменутом порталу, који је изнајмљивачу отказао сарадњу.

Исто је учинио и још један портал за резервацију, а апартмана у објекту „Идентити” више нема ни на порталу Туристичке заједнице Задра, која је оштро осудила такав потез према гостима.

У цели случај укључила се и полиција која је након тога кренула у криминалистичко истраживање са исходом подношења кривичне пријаве државном тужилаштву.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/Политика, 17. 8. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар