Драгослав Пакић: Чанак је видео Шешеља

Чанак тврди како су догађаји у Хртковцима под командном палицом Шешеља, изазвали потоње олује, бљескове, стрељања и клања, прогон скоро пола милиона грађана Хрватске, сасвим случајно само српског жига

Извор: Курир

Шешељ већ покушава да ублажи скандал изазван „гажењем“ хрватске шаховнице. Сада тврди да је, у знак протеста против бившег црвеног режима, када су била вунена времена а сваком било вуна, Тићо! – газио само црвена поља на застави и то невољно. Једино је уживао док је са великом страшћу поскакивао на првом белом пољу заставе. После се испоставило да ни то није тачно јер нико ништа није видео, нико снимио а испод заставе такође нико није видео да је писало „За дом спремни“! То се видело на прослави дана Јасеновца када се обележавала велика хрватска победа над заточеним Србима, Ромима и Јеврејима. То хрватски званичници са гнушањем одбијају тврдећи да се ту ради само још једној у низу многих српских лажи и клевета. Сви знају да тада у Јасеновцу није било Рома, него само Цигана. Због тога је, уосталом, за Хрватску демократију, српски министар војни, господин Вулин, постао persona non grata.

Чувени филм Живојина Павловића „Скупљачи перја“ у западном свету се приказивао под насловом „Цигани лете у небо“ што су хрватски интелектуалци протумачили као очигледну и подлу српску алузију на Јасеновац. Тако се и објашњава тешко подношљива истина да су сви, какви такви, хрватски успеси у свету филма, углавном везани за Црногорце док су ови још били Срби. Због тога су и Кустурица и Љубиша Ристић, као и министар Вулин, такође, persone.

Због нагазног скандала који нико није видео, званична хрватска делегација је приредила дипломатски скандал који су сви видели.

У Београду су се најзад на истим позицијама нашли и званична Србија и скоро њена цела опозиција. Сви су осудили неодговорно понашање Војислава Шешеља без обзира што извесни ловци у мутном покушавају да један тако крвави злочин назову вербалним деликтом. Тврде да се са Шешељем понавља пракса Хага. Он је, на општу жалост Ненада Чанка – почасног носиоца високог аплауза из загребачке дворане „Лисински“ приликом доделе „Сријема Хрватској“ – још увек на слободи а одговоран је за рушење предивног мостарског моста, ремек дела хрватске средњевековне архитектуре и то усред Хртковаца као и значајног оштећења Ајфеловог торња. Какво је наше судство, жали се Чанак, за све наведене скандале испала је крива само кула у Пизи.

Чанку се нико не сме супротставити кад је са штапом и ако се у близини налази паркинг неког угоститељског објекта. Ко се врућим млеком опече, дува и у јогурт. Због тога Чанак тврди, а да нико не сме ни да зуцне, како су догађаји у Хртковцима под командном палицом Војислава Шешеља, изазвали потоње олује, бљескове, стрељања и клања, прогон скоро пола милиона грађана Хрватске, сасвим случајно само српског жига. Да је то исправно доказано је и у Хагу, јер нико из Хрватске није осуђен ни на дан робије док је Шешељ, због одржаног говора, добио читавих десет година плус две година наградног одсуства, а требало је, бар по Чанку, да буде осуђен на смртну казну у извођењу са неколико реприза што би задовољило чак и госпођицу Јерков. Да не буде да је џабе узвикивала: бис, бис… кад већ не може вешање на бандере, нека буде што бити не може све до победе.

Чанак се са правом жали да му никако не иде у главу што му законе објашњавају правници, Црква тумачи Библију, а лекари не слушају њега него гледају у неке своје ћитапе покушавајући да му објасне због чега му не иде у главу.

А да су га слушали када је предлагао вешање на бандере, изводио гажење табле РТС-а, а не као неки обичне заставе; када је тражио лустрацију, укидање злочиначких странака и моментални улазак у НАТО, данас би Чанак био други српски Никола Тесла, не само аеродром у Београду, него и онај у Ниш. (Ово није граматичка грешка јер тамошња опозиција отварачу фабрике са нових 1.125 радних места припрема транспарент: „Иш из Ниш“!) Од Чанка се очекује да растумачи да ли се порука са транспарента односи на отварача фабрике која је, како се тврди у једној дневној новини, једном већ отворена, или на саму фабрику.

Шта ће нишкој опозицији фабрике кад виногради доносе знатно већу зараду, поготову ако се има и сопствени аеродром будући да се гројзе авионима најбезболније допрема и до најдаљих дестинација.

Ако држава узме граду Нишу аеродром, а ту се не би зауставила, шта ће сутра остати Шиптарима када буду дошли у госте.Категорије:Разномислије

Ознаке:, , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s