Ранко Јововић: Милану Кнежевићу – брату у невољи

Ови који су утамничили Милана Кнежевића, утамничили су себе, као и онда кад су Српско Косово признали

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић се од 20. марта налази на издржавању четворомесечне затворске казне

Мени је Милан Кнежевић и брат и друг – Милан је њежан и опасан – он је као онај Сен Жист, само што неће завршити на гиљотини, мада се нечесова гиљотина врзма око њега.

Он је једна крштена душа – он је један аристократа у радничком одијелу.

Милан је друг – господин осуђен, вољом Господа да преживи у свом дјелу – Дјелу и Човјека и Пјесника и политичара… он се разумије у људску част – он живи за Част, и страда због Части.

Говорио је, писао је његов и наш пријатељ Црњански: ЖИВИ СЕ И УМИРЕ ЗА ЧАСТ. Све што је радио као лидер, као политички лидер, радио је за Човјека, радио је пун Духа и Етике, никад се није уплашио, ове биједне и бедне данашње власти што је појахала несрећни црногорски народ! Није се уплашио, видећи ову булументу нехуманих, разбојничких власника црногорске, поробљене Црне Горе.

У Милановом оку Црна Гора је СУЗА.

У његовом Срцу Црна Гора је ГОРСКИ ВИЈЕНАЦ.

Ранко Јововић

Овај племић дух, Поезијом, Духом сарађује са Брехтом, са Душком Радовићем, са Бранчилом Црнчевићем. Овај духовити и пламени Српски композитор и диригент најдубљих и најхуманијих осјећања преживеће овај грозни вијек и као Човјек и као Пјесник – и као лидер, као један од лидера у РУЖИ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА.

Волим Поезију овог пјесника што заводи и своје непријатеље. Он се истински труди, да ову власт уљуди – ове несрећнике што унизише црногорску Част, што се опредијелише, да служе убицама наше дјеце.

У Срцу и Уму Милана Кнежевића, живе једнако и Владика Раде, и Пушкин и Бродски.

У Милановом духу свијетли Васкрсење. Живе понижени и увријеђени, који годинама без слободе и хљеба, обијају прагове његове несрећне Црне Горе која је ево, пала у руке најгоре власти, власти без морала и духа.

Али, Милан Кнежевић, и као Човјек, и као Пјесник, и као Политичар и као крштена душа вјерује у ВАСКРСЕЊЕ! Надамо се, биће тако – васкрснуће Црна Гора Петровића – Црна Гора, која је живјела од митске љубави и Вјере. Ови који су утамничили Милана Кнежевића, утамничили су себе, као и онда кад су Српско Косово признали, као земљу убица и анти Срба, будући да су, анти Срби, односно, брука својих предака.

Милан Кнежевић ће изаћи из спушке тамнице, још јачи и блискији своме народу, а ови што су га помало утамничили, заувијек ће носити жиг срамоте за све оно што чине – а све им је наопако.

Брате мој, Милане Кнежевићу, поздрављам те, као што се поздравља брат у невољи! Васкрснуће Црна Гора…

Опрема: Стање ствари

(Слобода, 27. 3. 2018)

Погледајте јошCategories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар