Рамуш Харадинај: ЗСО није на дневном реду, на север Косова сам ишао без медија

Харадинај је истакао да питање ЗСО-а никада није било на столу, додајући да ће прво морати да проучи споразум о ЗСО

Рамуш Харадинај (Фото: Фонет)

Премијер Косова, Рамуш Харадинај, рекао је да на дневни ред Владе Косова још увек није уврштена тачка о оснивању Заједнице општина са српском већином, извештава Ekonomia Online, а преноси РТК2. Морам прво да проучим споразум, казао је. На питање новинара да прокоментарише његову посету северу Косова, Харадинај је рекао да је тамо ишао без медија.

Харадинај је, након данашњег састанка Владе Косова, истакао да питање ЗСО-а никада није било на столу, додајући да ће прво морати да проучи споразум о ЗСО.

„Нисам имао времена да се бавим Асоцијацијом, нити сам је имао за столом, нити је била на дневном реду. Због тога нисам покретао то питање, јер морам прво да га проучим,“ рекао је Харадинај.

Коментаришући ратификацију Споразума о демаркацији, председник Владе Косова је изјавио да је јуче имао састанак са Шпејтимом Булићијем на тему корекције споразума.

„Јуче сам се срео са представником Комисије за обележавање државне границе са којим сам разговарао о припреми материјала за исправку. Добио сам честитку и од премијера Црне Горе,“ рекао је Харадинај, преноси Ekonomia Online.

(Коссев, 23. 3. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар