Духовно сабрање на Коларцу: „Србија се роди!“

„Србија се роди“ је назив борбе за позитиван природни прираштај српског народа коју су покренули и заступају Православно спортско друштво Света Србија и Друштво српских домаћина

Друштво гуслара Бајо Пивљанин и Православно спортско друштво „Света Србија“ приређују Духовно сабрање песме, игре, беседе и гусала под називом „Србија се роди“ у Задужбини Илије Коларца, на навечерје Празника светог Симеона Мироточивог, у недељу 25. фебруара 2018. године. Почетак концерта заказан је за 18 часова.

Учесници у богатом програму „Србија се роди“ су академик Матија Бећковић; Драган Млађеновић, диригент и појац; Љубомир Манасијевић, мелод и појац; Иван Вучковић, драмски уметник; затим деца Православног спортског друштва Света Србија; Музички састав Света Србија; појачка група Родослов као и Културно уметничко друштво Пива из Плужина. Наступиће чланови Друштва гуслара „Бајо Пивљанин“: Саша Лакетић, Жарко Милић, Чедомир Чавић, Зоран Племић, Марко Шћепановић, Милан Бојовић и Радомир Лакетић. Гости гуслари су Здравко Кнежевић и Раденко Рмуш.

„Србија се роди“ је назив борбе за позитиван природни прираштај српског народа коју су покренули и заступају Православно спортско друштво Света Србија и Друштво српских домаћина са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја и игумана Свете царске српске лавре Хиландара, Високопреподобног архимандрита Методија. Одговор на питање како да се сачувамо је увођење Закона о вештачком прекиду трудноће чијом применом ће се одмах показати резултати кроз повећање наталитета, јер ће овај Закон спроводити јасне и прецизне процедуре. У овој борби придружили су нам се, и придружују еминентни лекари, правници, професори, привредници и удружења попут Друштва гуслара Бајо Пивљанин. Све своје капацитете и догађаје које приређујемо удружили смо и објединили под именом Србија се роди. Чувајући веру и негујући традицију уметничким изражајем међу децом, омладином и свим генерацијама обнављамо утврђене васпитне вредности на дуже стазе.

Позивамо вас да својим присуством на Коларцу будете и ви део програма Србија се роди.Categories: Моба

Tags: , ,

Оставите коментар