Свештеник Ненад Илић: Мој живот у Холандији (са Вучићем)

Али догађај дана ми је дефинитивно опет везан за Србију. Шеткам се по перону – кад, зазвони ми мој српски телефон. Јавим се само да кажем уобичајено – у ромингу сам, па да не трошимо непотребно паре ни тај који ме позива ни ја

СРБИЈА У БРУКЛИНУ

Обилазим и упознајем парохијане. Иако ме са разних страна плаше шта ме чека у холандској дијаспори – срећем стварно добре људе.

Дочекали су нас лепо. Чак и букет добродошлице – лале.

Навикавам се на улогу свештеника. Данас смо код једног парохијана успели да угасимо противпожарни аларм – упалио сам тамјан право испод апарата.

Обилазим и околину Амстердама. Раштркани ми парохијани, шта да радим. Природа је још гола, али на све стране вода. Канали, језера, па опет канали. Размишљам како би то немогуће звучало – „велика суша у Холандији“.

Али догађај дана ми је дефинитивно опет везан за Србију. Стојим на железничкој станци у Броклену – рекао бих да је Бруклин у Њу Амстердаму, касније Њујорку, по овом месту добио име.

Не пада киша. Леп сунчан дан. Мир. Шеткам се по перону – кад, зазвони ми мој српски телефон. Јавим се само да кажем уобичајено – у ромингу сам, па да не трошимо непотребно паре ни тај који ме позива ни ја.

А с друге стране чујем надреалне реплике „Добар дан, да ли је то…?“ Па ме прозове.

„Да…“ сад треба да кажем то за роминг али жена је бржа.

„Овде изборни штаб Александра Вучића. Да ли бисте…“

Остало допуните сами.

Нисам псовао, иначе не псујем ни гласно ни у себи, али требало ми је неко време да се опоравим. Пазите ако идете негде на одмор. Пратиће вас и тамо.

Наслов: Стање ствари

(Фејсбук страница свештеника Ненада Илића)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар