Шеф холандске дипломатије поднео оставку због лажи да је од Путина чуо  планове за „велику Русију”

Током предизборне кампање пре две године, Зејлстра је рекао да је 2006. године био у Путиновој дачи када је чуо како лидер Кремља говори о плановима за „велику Русију”

Халбе Зејлстра (Фото: Бета)

АМСТЕРДАМ – Холандски министар спољних послова Халбе Зејлстра поднео је данас оставку, дан након што је признао да је лагао када је 2016. године изјавио да је присуствовао састанку на којем је руски председник Владимир Путин рекао да има детаљне планове за „велику Русију”.

Како је навео у образложењу своје одлуке, његов кредибилитет је тиме толико нарушен, да је немогуће да настави свој посао, преноси Ројтерс.

Током предизборне кампање пре две године, Зејлстра је рекао да је 2006. године био у Путиновој дачи када је чуо како лидер Кремља говори о плановима за „велику Русију” која би, наводно, обухватила и неке руске суседе, међутим у понедељак је признао да никада није био на састанку с Путином и да је за наводни Путинов коментар чуо „из друге руке”.

Раније данас руска амбасада у Холандији одбацила је као „пример лажне вести” коментар холандског министра спољних послова о наводном агресивном руском плану за стварање „велике Русије”.

(Танјуг/Политика, 13. 2. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар