Протести у Ирану: Прва жртва међу полицајцима

ТЕХЕРАН – Један полицајац је убијен током протеста у Ирану, а тројица су рањена, изјавио је данас портпарол иранске полиције Саид Монтазер ал Махди.

Фото: АП/Спутњик

Како указује Ројтерс, то су прве жртве у редовима полиције од како су у четвртак почели антивладини протести у Ирану.

„Један демонстрант је искористио ситуацију у граду Наџафабаду и пуцао у полицијске снаге ловачком пушком. Последица тога су тројица рањених и један погинули полицајац”, рекао је Ал Махди.

Како је пренела иранска државна телевизија, он није навео када је дошло до инцидента.

Рохани: Нема толеранције за нереде

ТЕХЕРАН – Ирански председник Хасан Рохани оптужио је данас иранске непријатеље САД и Израел за изазивање немира у тој земљи, где већ неколико дана трају антивладини протести, поручивши да се нереди неће толерисати.

„Влада неће показати толеранцију за оне који наносе штету јавној имовини, нарушавају јавни поредак и изазивају нереде у друштву”, рекао је Рохани.

Хасан Рохани (Фото: АП)

Он је додао да „непријатељ неће седети мирно”, с обзиром на напредак иранске нације.

„Наш успех у политичкој арени против САД и ционистичког режима је био неподношљив (иранским непријатељима). Успех Ирана у региону неподношљив је за њих. Зар не очекујете да ће желети освету? Зар не мислите да ће провоцирати неке људе?”, рекао је Рохани на састанку са посланицима, преноси Ројтерс.

Такође је додао да међу демонстрантима има и људи који имају исправне захтеве и чија је критика оправдана додавши да постоје проблеми попут незапослености, објављено је у саопштењу на сајту иранског председника.

„Њихова критика је оправдана, али морају да изаберу прави начин за изражавање критике. Умешали су се неки који злоупотребљавају ситуацију провокацијама”, рекао је Рохани.

Он је рекао да ће ирански народ лако превазићи те проблеме.

„Наши људи ће стати на крај малој групи која узвикују слогане против воље народа и закона, вређају вредности револуције и штети јавну имовину”, поручио је Рохани.

(Танјуг/Политика, 1. 1. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар