Епископ Лонгин (Жар): Писмо патријарху Кирилу и СА Сабору РПЦ

Ваша Светости, Савети Архијерејски Саборе Руске Православне Цркве, братија Светог Вазнесењског Банченскога Манастира понизно моли да услишите неугасиву тјесноту и бол у души – да одбранимо Истину и чистоту наше Православне Саборне и Апостолске Цркве, у којој се молимо Богу да помогне нама свима да исповједамо једину и спаситељну веру. Никада нећемо признати јереси екуменизма и његова учења, стоји у писму владике Лонгина (Жара) патријарху Кирилу и Сабору Руске православне цркве

Свето Вазнесењски мушки манастир
Банчени
Његовој Светости, Свјатејшему патријарху Кирилу
Патријарху Московскому и све Русије
25.11.2017.

Апел Манастира Светог Вазнесења Банчена Његовој Светости Патријарху Кирилу и Светом Архијерејском Сабору Руске Православне Цркве

Ваша Светости!

Са понизношћу, молимо Ваш Свети Благослов, просећи Ваше Свете Молитве, молимо Ваш опроштај.

Ваша Светости, ми смо Вам не једанпут писали да нас чујете и разумете наш бол, јер искрено желимо да останемо у њедрима наше Руске православне цркве Московскога Патријархата. Чврсто знамо да само у Православљу постоји истина, а не постоји други начин спасења од Цркве. Глава о којој је Господин Исус Христос: „Ја ћу изградити своју цркву, а врата пакла неће превладати над њом“ (Мат. 16:18]

Нема других „цркава“ и не постоји други начин спасења!!!

Остајемо верна чада Руске православне цркве, хоћемо поштовати Каноне, догме и учења дате нам од Светих Отаца, како не бисмо постали отпадници, издајници Христа и вере Православне.

Просимо Вашу Светост и Свети Архијерејски Сабор који ће се одржати од 28. 11.2017. до 05.12.2017 да чујете вапај наше душе о тешкој ситуацији, у којој се налази наша Православна Црква. Увек смо били верни Вама и нашој Руској Православној Цркви Московског Патријархата и увек ћемо остати у нашој спасоносној вери, али никада нећемо признати ни једну јерес која се данас проповеда.

Позивамо на разматрање следећих тачака:

  1. Иступити нашој Руској Православној Цркви из Светског савета цркава и зауставити удео Р.П. Цркве у екуменском покрету, јер ми не можемо одступити од Истине, догме и правила усвојених од стране Свети Васељенских Сабора, верујући само у Једној, Светој, Саборној и Апостолској Цркви.
  2. Анулирати декларацију усвојену 12. 2. 2016. у Хавани (Куба), по томе што сам састанак није договорен са Светим Архијерејским Сабором Руске Православне Цркве и ми никада не признајемо јеретика папу, као свеца.
  3. Не признати Критски лажесабор као Православни. Као што је наша Црква увијек сачувала пуноћу Истине, а на овај сабор није имало те пуноће, у његовој основи лежи екуменска јерес, која верна чада Православне Цркве води у вечну пропаст.
  4. Одбацити клеветнички филм „Матилда“, који је оскрнавио светост Царских Страстотрепаца. Ово је још један покушај уништавања слике идеалне породице и срамоћења помена Светих, сто година након њиховог мучеништва.

Ваша Светости, Савети Архијерејски Саборе Руске Православне Цркве, братија Светог Вазнесењског Банченскога Манастира понизно моли да услишите неугасиву тјесноту и бол у души – да одбранимо Истину и чистоту наше Православне Саборне и Апостолске Цркве, у којој се молимо Богу да помогне нама свима да исповједамо једину и спаситељну веру. Никада нећемо признати јереси екуменизма и његова учења!

Молитвама Пресвете Богородице Владичице наше Богородице, да помилује нас Господ својом великом милости и обрати на покајање нас све заблудјеле!

Лонгин архиепископ Банченски,
Викар Епархије Черновицке и Буковинске,
настојатељ Свето Вознесењског Банченског манастира са његовим братијом

Превео са руског: Раде Јовковић
Опрема: Стање ствари
(Борба за веру, 1. 12. 2017)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

Оставите коментар