НП Отаџбина: Чудна подршка С. Железњака „Српској листи“ и Вучићевој издајничкој политици

Народни покрет „Отаџбина“ не разуме безрезервну подршку коју Сегргеј Железњак даје Александру Вучићу. Шта се иза те подршке крије остаје само да се нагађа. Пре осам година Срби са Косова и Метохије прогласили су Владимира Владимировича Путина за почасног грађанина. Ако ништа друго много више воле и верују руском председнику него српском

Сергеј Железњак (Извор: Парламентская газета)

Ауторски чланак господина Сергеја Железњака, заменика генералног секретара владајуће политичке странке Јединствена Русија, објављен на званичном сајту ове странке заслужује озбиљан политички коментар.

Наиме, у објављеном тексту господин Железњак подржава улазак тзв. Српске листе у скупштину „Косова“ као и избор Рамуша Харадинаја за председника косовске владе оптуженог за ратне злочине над Србима. Он сматра да ће та листа својим гласовима спречити формирање војске самопрогалашене републике Косова, мада, у суштини од Српске листе ништа и не зависи. Албанци на Косову већ имају своју војску коју не зову тако али која има све оно што једна савремена војска треба да има. Ако је желео да дâ савет својој „Српској листи“ господин Железњак је могао да затражи, што би било сасвим сврсисходније, да НАТО пакт напусти своју базу Бондстил јер управо је НАТО пакт највећи заштитник сепаратистичке творевине зване република Косово.

Сасвим је неразумно објашњење да „Српска листа“ може да спречи великоалбанске амбиције када управо „Српска листа“ легитимише и легализује независно Косово као први корак ка стварању Велике Албаније. Он поздравља активно учешће „Српске листе“ у политичком животу самопроглашене републике Косово па претпостављамо и полагање заклетве српских судија пред Хашимом Тачијем који се налази на потерници МУП-а Србије због убиства пет српских полицајаца. Ако бисмо направили поређење то би изгледало као када би Сергеј Железњак поздравио да руске судије у отцепљеној Чеченији испред Доке Умарова или Шамила Басајева полажу заклетву на верност отцепљеној републици.

Господин Железњак још и каже да је наводно Србима свануло јер су добили три министарства у влади самопроглашене републике Косово, апострофирајући пре свега министарство за повратак избеглица и министарство за локалну самоуправу. Ова два министарства, сматра он, помоћи ће Србима да формирају Заједницу српских општина. Високи функционер Јединствене Русије превиђа чињеницу да су у оба та министарства и у претходне четири године били челници тзв. Српске листе, па нити су се Срби вратили, нити је формирана Заједница српских општина.

Поменути господин још каже да ће више од 122.000 Срба и других грађана лојалних Београду престати да буду таоци замрзнутог конфликта. Јако чудно! Јер ако ти грађани учествују на изборима самопроглашене републике Косово онда нису лојални Београду што је елементарна правна чињеница. Помињући замрзнути конфликт, који он одбацује као нешто што је супротно интересима Срба, активно се укључио у тзв. унутарсрпски дијалог о Косову и Метохији на коме инсистира председник Републике Србије Александар Вучић. Председник Републике Србије је такође против замрзнутог конфликта због чега се политички брецнуо и на Санду Рашковић-Ивић и на Оливера Ивановића чија је политичка опција управо замрзнути конфликт.

Сергеј Железњак још каже да су Срби формирањем нове владе Косова на челу са Рамушем Харадинајем обезбедили себи безбедност, сва људска права и економско благостање што је морамо признати контрадикторно. Јер како може да гарантује безбедност Србима онај који је написао књигу како је убијао Србе, српске полицајце и војнике а представио је у седишту НАТО пакта у Бриселу, а то је Рамуш Харадинај. Како Срби могу да остварују боља људска и грађанска права у туђој сепаратистичкој држави створеној на темељу егзодуса и прогона Срба. Ваљда треба да се боре да у оквиру своје матичне државе Србије остварују таква права. Још је смешније да Србе у једној таквој сепаратистичкој творевини чека економско благостање.

Уосталом, ти несретни посланици тзв. Српске листе су пре неки дан у скупштини самопроглашене републике Косово подигли свој глас да некадашњи припадници терористичке ОВК добију националне пензије. На тај начин они су аболирали ову организацију од одговорности за убијање Срба и прихватили да су они ослободиоци а не терористи.

Подржавањем издајничке политике Александра Вучића на Косову и Метохији господин Железњак је у сукобу и са, још увек важећим, Уставом Републике Србије. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа господина Железњака да је предавање Приштини судства, полиције, цивилне заштите и осталих атрибута државе Србије на КиМ антиуставни чин званичног Београда. Уставни суд је велики број одлука актуелне власти поништио и дао им рок од месец дана да ствари врате у пређашње стање. Председник Републике Србије не жели да изврши одлуке Уставног суда него хоће да промени Устав да би неуставне одлуке постале важеће. Претпостављамо да ће господин Железњак сходно перманентној подршци диктаторском режиму у Београду подржати и промену Устава Републике Србије. Главни разлог промене Устава је брисање преамбуле у којој стоји да је Косово и Метохија део Републике Србије.

Плакати с ликом Владимира Путина у Београду (Фото: Танјуг)

Народни покрет „Отаџбина“ не разуме безрезервну подршку коју Сегргеј Железњак даје Александру Вучићу. Шта се иза те подршке крије остаје само да се нагађа. Али оно што Срби очекују од Руске Федерације јесте да њихови чиновници буду не већи Срби од Срба него само да поштују званичан Устав Републике Србије.

Пре осам година Срби са Косова и Метохије прогласили су Владимира Владимировича Путина за почасног грађанина. Ако ништа друго много више воле и верују руском председнику него српском. Било би тужно да их и он разочара

Косовска Митровица, 13. 11. 2017.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Категорије:Разномислије

Ознаке:, , , , ,

1 reply

  1. Да мало нагађамо шта се крије иза те подршке:

    Можда је Железњак добио лепу донацију од Ненада Поповића преко неке његове оф-шор фирме из Панаме, а уплату је Поповић извршио након што је био на Молитвеном доручку у Вашингтону.

    Можда је Железњак добио лепу донацију од Карића, преко Минска и Бакуа, након што се Карић видео са својим шиптарским пријатељима.

    Сигуран сам да иза ове подршке не стоје некакви високи циљеви, геостратешке игре, брига за Србе на КИМ, већ много приземнији разлози…

    Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s