Акција „Село Љубожда“: Помозимо „чуварима“ Косова и Метохије!

У недељу 15.10.2017. године у кафићу „Три Рубље“ на Ади Циганлији започели смо акцију за село Љубожде општина Исток на Косову и Метохији. Овом приликом се захваљујемо Раци из „Три Рубље“ и његовој браћи и сестрама који су узели учешће у овој акцији.

Село се налази у такозваној црвеној зони где је био забрањен повратак Србима. Четрдесет осам породица је 18.06.1999. године протерано са својих огњишта у централну и северну Србију.

Данас у селу Љубожда у ЈЕДНОЈ кући живи 13 повратничких породица, њих слободно можемо назвати ЧУВАРИМА Косова и Метохије. Ти храбри а пре свега поносни људи решили су да се врате на своја огњишта, да врате своју дедовину. Њихова храбра срца не знају за страх, желе да оживе село на темељима својих разрушених и запањених кућа, у нади да ће обрађивати своју дедовину која је узурпирана од стране Шиптара, који су правили протесте у знак негодовања повратку Срба.

Тринаест повратничких породица поред свих предњи, негодовања, малтретирања, свакодневног бацања ђубрета у њихова дворишта зна шта хоће, зна шта жели а то је да не дају своје, да је дом светиња, да и поред свих забрана кретања, малтретирања у њима срце куца све јаче све одлучније, да се неће ни милиметар више померити од свог прага.

Ову акцију правимо да подржимо те храбре људе, да им на овај наш скроман начин покажемо да нису сами. Од прикупљених новчаних средстава купићемо храну и основне најпотребније кућне потрепштине коко би им бар мало помогли да прегурају зиму.

Сви људи добре воље могу се прикључити нашој акцији уплатом новчаних средстава на жиро рачун 340-11013053-38 са назнаком за село Љубожда.

Акција траје до 31.10.2017.

НАШЕ МАЛО ЈЕ НЕКОМЕ МНОГО

(Ћирилица Београд)Categories: Моба

Tags: , ,

Оставите коментар