С. Комазец, Д. Петровић, Д. Радовић, Б. Драгаш: Удруживање за спас Србије

Позивамо све грађане Србије и све наше сународнике из расејања да нам се прикључе и да својим радом, енергијом и вољом покажу да није све изгубљено, да има спаса за Србију, да постоје људи који имају решења, који знају и који су спремни да докажу да им је данас интерес Србије важнији од личних политичких интереса

Поштовани пријатељи, 

Живимо у времену намерног и системског уништавања државе, нације, економије и културе, у времену издаја и распродаја које се могу завршити, ако се овакво стање у поробљеном друштву настави, потпуним губитком државног суверенитета и националног идентитета.

Као познати јавни делатници, који годинама наступамо у слободним медијима и храбро износимо своја стручна мишљења о друштву, као родољуби који су забринути за судбину државе и нације, забринути за судбину нашег покољења, као историјски одговорни људи који политички промишљају и нуде конкретна и оперативна решења, одлучили смо да се удружимо и да заједно радимо на изради Програма за спас Србије.

Намера нам је да урадимо до краја године целовит државотворни, национални и економски Програм за спас Србије, да окупимо стручне и искусне, признате људе, људе са референцама, који ће да ураде конкретан, оперативан и стручан Програм за спас Србије, кога треба да примени нова ВЛАДА НАЦИОНАЛНОГ СПАСА у свом раду на спасу државе Србије и свих њених грађана од  даље политичке пропасти нашег друштва у распадању.

Ако сте стручни, искусни и ако имате решења, ако се не мирите са постојећим стањем, придружите нам се да заједно, својим знањем, радом и поштењем стварамо боље друштво.

Истовремено, док наши стручњаци раде на изради Програма за спас Србије, почели смо да окупљамо све грађане Србије и расејања, који су опљачкани, понижени, разочарани и обесправљени у процесу насилне транзиције, све грађана који воле Србију и који желе да помогну Србији, све грађане који заједнички интерес спаса Србије стављају изнад својих уских политичких и материјалних интереса, да нам се придруже у обликовању и спровођењу нове политике у Србији.

Понудићемо грађанима Србије и расејања нову политичку платформу, нови политички покрет, демократски, слободарски, националан и модеран, политички покрет непосредне демократије који ће бити у интересу свих грађана Србије и који ће створити у друштву политичке услове да се спроведе Програм за спас Србије.

Нови политички покрет мора да почива на МОРАЛУ и ЗНАЊУ.

Нема спаса Србије без моралне обнове друштва.

Позивамо све грађане Србије и све наше сународнике из расејања да нам се прикључе и да својим радом, енергијом и вољом покажу да није све изгубљено, да има спаса за Србију, да постоје људи који имају решења, који знају и који су спремни да докажу да им је данас интерес Србије важнији од личних политичких интереса.

Нашим удруживањем показујемо да различитости не представљају проблем  да заједно радимо за добробит заједнице, да нас морална вертикала обједињује, да желимо Србију да избавимо од даљег уништавања и нестајања, да државне и националне интересе стављамо изнад својих политичких интереса и да ништа за себе не тражимо у овој пресудној историјској борби за опстанак Србије.

Сваки човек нам је потребан!

Свако грађанин Србије и наш сународник у расејању!

Ви сте наша последња нада!

Ви сте политичка снага која мора да спаси Србију!

ЗА СПАС СРБИЈЕ!

Београд, 10.07.2017

Проф. др Слободан Комазец
Др Драган Петровић
Драган Радовић
Бранко Драгаш

(Сајт Бранка Драгаша)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

9 replies

 1. “Придружите нам се…. придружите… сваки човек нам је потребан…Ви сте наша последња нада!“ И???? Шта даље??? Претпоставимо да неко заиста пожели да им се придружи…. На Драгашевом сајту, ни у овом чланку пренесеном са њега не наводи се никаква веза/адреса/ ел. пошта/тел.број и штајазнамштајош што би омогућило некоме ко је заинтересован да се јави (није да ја јесам, нисам више наиван, то ме је већ одавно прошло). Аутори су др., проф.др и ваљда неки економисти. Па, зар их није срамота да упућују позиве на које се у ствари нико не може одазвати, чак и ако се сложи са њиховим позивом? Зар се тако ради? Овако – ово је буквално лакрдија: трла баба лан, да јој прође дан.

 2. За све који слабије баратају компјутером и интернетом (који не знају да кликну на ‘контакт’ дугме са главне странице)

  http://www.dragas.biz/kontakt/

  Веома добра идеја, иза које стоје Озбиљни и Стручни људи !

 3. Не будимо толико сумњичави већ изнесимо своје конструктивне предлоге и идеје, и дајмо своју подршку ВЛАДИ НАЦИОНАЛНОГ СПАСА, која у перспективи може постати једина алтернатива Хаосу и потпуном уништењу Србије као државе и свих њенх становника !

  Као обичан грађанин, апеловао бих свим људима од струке који се осећају превареним, одбаченим, забрањеним, цензурисаним, етикетираним, омаловаженим, игнорисаним, оклеветаним од стране тренутног Лоповско-издајничког режима Србије, који су са својих радних места најурени и сада воде појединачну борбу за своја права и голи живот али и расељеним, умировљеним, увређеним, пониженим, превареним, покраденим становницима Србије који су се захваљујући тренутним властодршцима нашли на крајњој маргини животне егзистенције.

  Сваки појединац може дати свој допринос, стручњаци у лоцирању и санацији свих запушења и загушења, присутних у свакој структури државног система, а обични грађани промоцијом, обавештавањем и ширењем истине.

  ВЛАДА НАЦИОНАЛНОГ СПАСА може објединити све снаге нашег друштва и што је најбитније, није је могуће цензурисати и игнорисати !

  Отпушимо Србију, уклонимо фекалије !

 4. @Ненад : Препоручујете ово: “За све који слабије баратају компјутером и интернетом (који не знају да кликну на ‘контакт’ дугме са главне странице) http://www.dragas.biz/kontakt/“. Ха-ха-ха! Сигурно сам претходно то и урадио – и шта тамо стоји? Неколико (9) коментара из 2015 године и ДВА из 2016 године, од којих је најсвежији из новембра те (тј. прошле) године. Овај текст Драгаша и Комп. је од 10.07.2016 г. дакле, чак и после више од пола године од објављивања неког њиховог претходног текста (ваљда исте садржине) и читавог “цунамија“ од 11 подршки које су пресушиле у новембру прошле године, групи економиста у којој су два др. и један проф. (ваљда економије), и која драматично позива:“…Придружите нам се…. придружите… сваки човек нам је потребан…Ви сте наша последња нада!“, очигледно не пада на памет да нешто планирају – да пруже неке конкретне везе (осим оне жалосне коју Ви помињете, и која је тотално нефункционална) на које би се истомишљеници могли јавити. И – то су ми неки економисти? Па нису у стању ни да добро испланирају своје акције. Мене је, у суштини, баш брига – али да сам садашња ваша власт, био бих одушевљен таквом “опозицијом“.

 5. Молим, уколико овај коментар буде пуштен, да се исправи моја грешка: стоји: “Овај текст Драгаша и Комп. је од 10.07.2016 г. дакле, …”, а треба : “…је од 10.07.2017 г., дакле…”

 6. @ Иоанн Дубињин

  Поштовани господине,
  Наравно да ће Ваш коментар бити пуштен, као и исправка. Ваши коментари од пре неког времена не иду аутоматски, заиста не знам шта је разлог, али сам сигуран да је ТЕХНИЧКИ а не ЦЕНЗОРСКИ. Можда сте мењали адресе или тако нешто па се Вордпрес “збунио”. Дакле, једини разлог што Ваши коментари не иду одмах јесте техника а не модерација.

  Хвала на разумевању,
  Александар Лазић

  ПС. Додуше, нисте једини коме је раније ишао коментар аутоматски а сада не иде.

 7. @Иоанн Дубињин
  ‘Мене је, у суштини, баш брига – али да сам садашња ваша власт, био бих одушевљен таквом “опозицијом“.’

  Пошто сте нам све лепо објаснили у другој поруци, сада ми уопште није јасно зашто сте коментарисали?
  Моја порука није упућена стренџерима и злонамерним кобицерима, већ превасходно Србима и свим становницима Србије, које је и те ка ко брига за оно шта им се дешава у држави.

 8. За информатички неписмене, адреса Драгашеве е- поште је:
  info@dragas.biz

 9. @Ненад: Без обзира на моју (не)заинтересованост за садржај текста ове групе (економиста?), желео сам коментаром да истакнем потпуни недостатак смисла аутора за организацију: нигде могућности за практично јављање -придруживање њиховим активностима. Овако како са њима и њиховим подухватом ствари стоје, то је типичан пример “oratio pro domo”. Зато сам и казао да бих – да сам садашња ваша власт био одушевљен таквом “опозицијом”. Иначе – јесам кибицер са стране, али – верујте, нисам злонамеран, и жао ми је што видим шта и како се дешава у Србији.

Оставите коментар