Ознаке

, , , , ,

Београд, 24. 3. 2017. (С*ање ствари) – На завршној предизборној конвенцији Александра Вучића у Београдској арени један од уважених гостију био је и некадашњи канцелар Немачке, Герхард Шредер, који је свим срцем подржао кандидата Српске напредне странке. Услед жестоког аплауза присталица Александра Вучића није се до краја чуло оно што Срби одвајкада очекују од Немачке а што је Шредер и изговорио – извињење Србима!

Наиме, споменути канцелар, који је први после Другог светског рата послао немачку војску изван њених граница, извинио се присутнима и васколиком српском народу за НАТО бомбардовање, рекавши да је „јавно покајање био услов Александра Вучића“ да би се уопште појавио на конвенцији која је симболично одржана баш на осамнаесту годишњицу агресије на Србију и Црну Гору.

„Извињавам се свима за бомбардовање 1999. године. Ја то нисам ни желео, натерали су ме Клинтон и Блер, драго ми је да се г. Вучић никада с том двојицом није срео, а камоли смејао. Зато, али не само зато, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ЗА ПРЕДСЕДНИКА“, емотивно је наступио Шредер.

На конвенцији председничког кандидата Александра Вучића била је присутна и певачица Светлана Цеца Ражнатовић. После званичног дела конвенције, „Цеца национале“ отпевала је свој велики хит „Кад би био рањен“, посветивши ту песму угледном госту из Немачке: „Драго ми је што могу да кажем да ово певам из захвалности г. Герхарду Шредеру, истинском хуманисти и великом пријатељу Срба“.

Због значаја догађаја и посвете наводимо рефрен песме „Кад би био рањен“:

Кад би био рањен крви бих ти дала
оба своја ока, кад би био слеп
ал’ узалуд, без душе си леп

Поуздани извори из СНС-а јављају да је бивши немачки канцелар свој, како су се изразили „не тако мали“, хонорар уступио деци – жртвама НАТО бомбардовања.

(С*ање ствари)

Advertisements