Спутњик: Томислав Николић решио да се кандидује за председника

Председник Републике Србије Томислав Николић кандидоваће се на предстојећим председничким изборима, сазнаје Спутњик ексклузивно.

nikolic-preds

Одлуку да се кандидује актуелни председник Србије донео је вечерас на прослави свога 65. рођендана, сазнаје Спутњик.

Николић је изјавио данас да није изненађен „исходом гласања“ на председништву Српске напредне странке, чиме је дата подршка кандидатури лидера странке Александра Вучића на председничким изборима, али и остао недоречен на питање да ли ће се кандидовати за председника Србије.

На питање новинара да ли је одустао од кандидатуре, Николић је кратко одговорио:

„Договорићемо се…“.

Он је такође рекао, на питање како коментарише наводе медија да је његов син подржао кандидатуру Вучића, да је Радомир Николић „изнео свој став на припремном састанку“.

(Спутњик, 15. 2. 2017)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

9 replies

 1. Е па ова земља, ако је то икада и била, сада више није!
  Сада је дефинитивно постала – циркус!!! :)))

 2. Није лепо своју Земљу, у којој човек живи са својим прецима и потомцима,
  називати – “циркус“!

 3. А како је треба називати? Уређеном, пристојном и просперитетном земљом? Није лепо лагати. Па ни о својој земљи.

 4. Земља Србија је заливена потоцима крви наших предака, и зато није у реду
  оволико и овако шкргутати зубима на своју Земљу!
  Можда овакве квалификације треба адресовати на политичаре и партије које
  раде то што раде са земљом Србијом, а не уопштено – на земљу Србију!
  Можда њих – те партије и њихове политике предтсвније у власти , именом и
  презименом – треба бојкотовати, а не овако, упштено. бацати се дрвљем и
  камењем на своју Земљу,
  Сви они који су лицемерно и фарисејски излазили на изборе и гласали за
  ДОС-овску мангупартију, требало би да преузму и личну одговорност и окриве
  себе за овакво лоше стање у Србији.
  А да ли ће то урадити?
  Неће!
  Јер да хоће, признали би јавно да су и они и те како допринели том “ЦИРКУСУ“.
  да због тога жале и учиниће све да више у томе лично не учествују

  Уместо тога – “посипања пелелом“ они ће као суманути потрчати да испуне своју “свету“ грађнску дужност и масовно изаћи на предстојеће изборе да дају СВОЈ “ДОПРИНОС “ овом “ЦИРКУСУ“ …

  Драган Славнић

 5. Ако се и Тома кандидује, поред Шешеља и Бошка Обрадовића, и делом и Вучића, Вук Јеремић има мале шансе да уђе у други круг, јер за Јемерића у првом кругу неће гласати Друга Србија, али хоће за Сашу Јанковића, који би у том случају имао веће шансе да уђе у други круг.
  Прва Србија у првом кругу сада има 4 кандидата. Јеремић нема никакве шансе поред Вучића (плус Дачић, Палма…), Томе (на Вучића и Тому одлази 40%), Шешеља (5-10% подршке) и Бошка (5-10% подршке). Друга Србија има само Сашу Јанковића.
  Ту је и фактор ДЈБ. Ако је тачно да сада имају преко 15% подршке, од велике је важности шта ће одлучити Саша Радуловић, а сада сви праве неке калкулације без те одлуке ДЈБ.
  На овим изборима ће бити великих изненађења.

 6. @Varagić Nikola

  „На овим изборима ће бити великих изненађења.“

  Слажем се!
  Волео бих да видим фаце „другосрбијанаца“ кад Шешељ уђе у други круг, па са киме год! :)))

 7. Тома – покераш? А навикао је само, као и посинак Вучко му, на оно: лоптица-лоптица…. Добро, Тома може и да блефира и тако измунта нешто за себе као узврат за одустајање од своје „кандидатуре“? Јер – ако би стварно да се кандидује, по закону му треба или да га нека политичка странка прогласи за свог кандидата, или да сакупи 10.000 потписа… Занимљиво би било замислити једно, или друго. У првом случају: ма, која странка? У другом: ако не почне већ сада из своје канцеларије на Андрићевом венцу да прикупља потписе, други начин му неће упалити: СНС-овци ће растурати његове сточиће за потписе по улицама и трговима (ако уопште он успе и да нађе добровољце за њихово прикупљање)… има, бре, да падне табачина! Дакле: обрни-окрени, Тома решио да постане покераш па блефира празним картама. Да видимо шта ће уследити…

 8. @мачак Гарфилд

  Није довољно да странка подржи неког кандидата. Независно од тога он мора да прикупи десет хиљада потписа. Што генерално без страначке инфраструктуре није лако. Било би интересантно да опозиционе странке понуде помоћ како би се ово извело.

 9. @Драган

  Не бих волео да ширимо ову тему више него што је то нужно али морам да прокоментаришем: многи од нас који се сматрају српским патриотама то су упркос томе што је Србија онаква каква јесте а не због тога каква јесте. И због вере (можда ирационалне) у оно што можда може да буде. Зашто да се самозаваравамо?

Оставите коментар