Ознаке

, , , ,

Андреј Фурсов

Андреј Фурсов

Андреј Иљич Фурсов, философ и историчар, директор Центра руских студија Московског државног хуманитарног универзитета, разговарао је са новинаром Дионисом Каптаром о томе како функционише међународна власт.

„Својевремено је један од Ротшилда рекао ’ако ми дате право да у било којој земљи штампам новац, мени ће бити свеједно ко је на челу владе‘. Капитализам је систем у коме влада новац. Зато је потпуно јасно да у том систему реалну власт држе банкари, њихове заједнице и затворени наднационални клубови, а људи који се формално налазе на челу владе – председници и премијери – или су обичне крпе или менаџери који привремено решавају проблеме оних који су их унајмили“, рекао је Фурсов.

Андреј Фурсов и Дионис Каптар

Андреј Фурсов и Дионис Каптар

Руски научник је подржао тезу да недостатак свести и представе о догађајима представља глобални проблем број три: „Развој ситуације у Русији мене запањује и изненађује. Јасно ми је да људи нису разумели како су производили Ђинђића, али по истој шеми тренутно стварају и Наваљног[1]. Треба запамтити да су Совјетски Савез уништили паролама ’Демократија‘ и ’борба против корупције‘ – и то недавно, пре само двадесет година. Зар смо све заборавили? Нажалост, људи на то падају. Не желим да будем зао, али стварно је тако – будале треба стално учити“.

„Тренутна светска врхушка жели стварање друштва у ком треба да постоји чврста контрола информација. Зато уништавају образовање, у свим земљама света, не само у Русији. У Америци је већ уништено. Образовање неће бити доступно широким масама, него само за два одсто привилегованог становништва“, рекао је Фурсов.

Погледајте цео разговор подељен у четири видео снимка:

Наслов, транскрипт и опрема: Стање ствари

(ФСК@youtube)

_____________

[1] Прим. СС: Погледати, на пример, данашњи текст POSLEDNJI HEROJ RUSKE OPOZICIJE: Aleksej Navalni u odlučujućem obračunu s Kremljem, „српско“ издање Newsweek-а.

Advertisements