Ознаке

, ,

Руски председник Владимир Путин оценио је да су многи европски медији заборавили на вредности којих су се раније држали и претворили у оружје за манипулацију јавним мњењем.

Вест на сајту Кремља

Вест на сајту Кремља

Путин је своју оцену европских медија изрекао честитајући редакцији и читаоцима једнe од најстаријих италијанских и европских периодичних публикација, листу La Stampa, 150-ту годишњицу излажења, преноси портал Взгляд.

Путин је нагласио да су за Европу увек биле важне вредности као што су слобода говора, објективност и непристрасност, и приметио да су се последњих година угледни медији претворили у оруђе за манипулацију јавним мњењем, а информативни ратови постали свакодневица, наводи се на сајту Кремља.

По речима шефа руске државе ангажовани медији сада пласирају искривљену слику дешавања у складу са нечијим интересима и путем медијског спиновања уништавају судбине не само појединаца, него и преправљају политички пејзаж читавих земаља.

Текст је објављен уз званичну дозволу портала Руска реч. Било које друго коришћење текста без специјалне дозволе Руске речи није дозвољено.

(Руска реч, 9. 12. 2017)

Advertisements