Покрет „Отаџбина“: Бриселски преговори супротни интересима Срба са КиМ

Последњи преговори у Бриселу између Београда и Приштине за Србе са Косова и Метохије су постали дегутантни, огавни и трагикомични јер су штетни и супротни интересима и српског народа на Косову и Метохији и српским државним и националним интересима.

Извор: ФБ Репортер

Извор: ФБ Репортер

Срби са Косова и Метохије су строго против преговора под покровитељством Европске уније и захтевају да се преговори врате у оквир Савета безбедности УН.

Срби са Косова и Метохије до сада су три пута организовали петицију против ЕУЛЕКС-а јер он фаворизује стварање још једне албанске државе на Балкану. Први пут је то било 2010. године, када су уз петицију и организовали велики протест испред зграде Председништва и ондашњег председника Србије Бориса Тадића, главног креатора измештања решавања статуса Косова и Метохије из Њујорка у Брисел. Други пут су организовали и предали петицију у октобру 2012. године садашњој власти, с` обзиром да је она кроз своју предизборну кампању обећала да ће решавање статуса Косова вратити у окриље Уједињених нација. Последња петиција је упућена Скупштини, Влади и Председнику Републике Србије априла 2016. године са истим захтевом али нажалост до дана данашњег Срби са Косова и Метохије ни на једну од петиција никакав одговор нису добили.

Позицију Владе Александра Вучића можда најбоље карактеришу речи Томислава Николића и Ивице Дачића изречене пред легалним представницима Срба са Косова и Метохије 2012. године, када су они изнели сличне захтеве, да њима не пада на памет да због 100.000 Срба са Косова и Метохије угрозе светлу будућност 7 милиона Срба у оквиру Европске уније.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ по ко зна који пут захтева од Владе и Скупштине Републике Србије да поштују Устав и закон Републике Србије и да у склопу председничких избора распишу и локалне изборе на Косову и Метохији. Већ су давно прошли сви рокови за расписивање избора чиме се на бруталан начин руши важећи Устав Републике Србије.

Уместо тамо неке виртуелне „шиптарске заједнице српских општина“ Срби са Косова и Метохије желе да добију легалне и легитимне српске представнике биране на основу Устава и закона Републике Србије.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ обавештава јавност да је Покрету приступио Народни посланик у Скупштини Републике Србије господин Славиша Ристић, тако да је Покрет постао парламентарни јер ће преко свог посланика јавности у Скупштини Србије преносити изворне захтеве и потребе Срба из јужне српске покрајине.

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар