Изјаве 2016. године

izjave_srb_baner_350x350Не може у гаћама и чарапама го да шета по кући јер је 19 степени, него хоће 28, па Вучићу ти укључуј грејање!
Александар Вучић, премијер, о почетку грејне сезоне, „Ало!“

Завршио сам факултет „Унион”, не знам ни ја тачно ако ми верујете. Нисам припремљен за таква питања. Треба да погледам, ја треба сад да се сећам детаља… Рекао сам како се зове, немојте сада тако да вам нисам рекао… Ја вам кажем да је факултет „Унион“.
Братимир Васиљевић, посланик СНС-а из Ниша који je у 61. години живота постао „дипломирани менаџер“, „Јужне вести“/„Курир“

Кад сам изашла из Великог брата помислила сам: „Боже да је овако организована држава, ми бисмо били не Велики брат него већи од било које друге државе“, дакле добра организација и рад и све што наш премијер каже: рад, рад, рад.
Зорица Шујица, сликарка, бивши учесник „Великог брата“ и новоизабрани члан УО РТС-а, Б92

О државном трошку сигруно нису дошли. Сви ови људи су дошли о свом трошку. Они желе да присуствују нечему лепом. Дошли су по хладном времену. И ти људи, за разлику од вас који примате плату, нису добили ништа да би били овде. Што се тиче аутобуса, можете да питате њих, а можете да питате и вероватно општинске одборе Српске напредне странке…
Александар Вучић, премијер Србије, новинарима на отварању радова на изградњи другог моста преко Саве код Остружнице, „Блиц“

Александар Вучић на изложби "Нецензурисане лажи" (Фото: Танјуг)

Александар Вучић на изложби “Нецензурисане лажи” (Фото: Танјуг)

Народни посланици су слободно мислећи људи и ми бар у посланичкој групи Демократске странке… Српске напредне странке, опростите… (смех) опростите, исувише размишљам о њима због ових питања са N1. Овај, ми у посланичкој групи СНС негујемо тај демократски дух.
Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС-а, „Блиц“

Могло би да их [одликовања] буде још толико колико их има зато што су ‘љубав и рад темељи наше хуманости’, како је рекао Фројд несвесно мислећи и на нашу Србију.
Томислав Николић, председник Србије, коментаришући 150 додељених одликовања поводом Дана државности Србије, N1

Ми, Срби, немамо ближе него вас Хрвате.
Патријарх Иринеј, хрватском министру културе Златку Хасанбеговићу, познатом по величању усташа, у Пакрацу, Б92

Не могу да вам објасним ко је крив за поплаве. Одговоран је Бог.
Велимир Илић, министар без портфеља задужен за ванредне ситуације, „Блиц“/„bizlife.rs“

Задатак је коначно укидање вере у бољи небески живот и излазак из зачараног круга и нови пут у живот.
Александар Вучић, премијер Србије, у Варварину, на годишњицу НАТО агресије, „Танјуг“

Та особа је само легитимисана ради утврђивања идентитета. Страначко обезбеђење га је само заштитило да му се нешто не деси од оних који су учествовали на скупу, а којима се то не свиђа.
Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова у техничком мандату, о привођењу грађанина у Панчеву који је Александру Вучићу добацивао речима „председниче, гладан ти је народ“, „Танјуг“ 

Доказао сам свим грађанима Србије, осим онима који немају очи да виде и уши да чују, да сам председник свих грађана Србије. Данас желим свима јасно и гласно да кажем да желим да победи СНС на овим изборима.
Томислав Николић, председник Србије, на предизборној конвенцији СНС-а у Крагујевцу, „Танјуг“

Није Вучић правио таблоиде, већ ДС. Само је проблем у томе што су они Бронтосаурус који пасе, а Вучић је Ти-рекс, једе живо месо.
Чедомир Јовановић, председник Либерално-демократске партије, „Блиц“

Случајно нисам знао за ту акцију, а да јесам, рекао бих им: „Рушите у по’ бела дана, дајте и мени један багер да рушим!“
Александар Вучић, мандатар за састав Владе Србије, новинарима у Суботици, о ноћном рушењу у Савамали од стране лица са „фантомкама“, „Бета“

Било би добро да сусрет буде од четири до пет и да буде у касарни. То шаље добру поруку, јер је рекао да ће са грађанима разговарати од пет до осам. То је и добра прилика да му уручим тужбу, јер суд не може две године да нађе премијера.
Саша Радуловић, лидер покрета Доста је било, о евентуалном разговору са мандатаром Александром Вучићем, N1

На Газиместану треба подићи споменик Албанцима страдалим у Косовском боју.
Рамуш Харадинај, председник Алијансе за будућност Косова, РТС

Mоја структура личности је таква да ја, изгледа, умем да трпим много удараца, а нисам спреман да било кога ожалостим, да било коме узвратим било какво зло.
Томислав Николић, председник Србије, „Политика“

У Великој Британији победила паланка: Лондон за ЕУ, провинција за нацију. Константиновић заувек и свуда. Fuck паланка!
Весна Пешић, социолог, о „брегзиту“ и књизи Радомира Константиновића „Философија паланке“, „Твитер“

Морате да будете још вреднији и будете бољи од тата и мама и бака и дека. Све сами себи можете да обезбедите својим радом.
Александар Вучић, вредни мандатар, основцима у Грабовцу код Обреновца, РТС

Фотомонтажа: Сатирична страница "Вучићев забавник"

Фотомонтажа: Сатирична страница “Вучићев забавник”

Један српски сељак са Златибора саветовао ме је да у трку за председника Србије кренем као лажни доктор наука. Каже, само је у Србији могуће да се лажни доктор наука избори за достојанствен живот учитеља и наставника. Образовање и јесте кључна тема. Домовина се брани књигом. Ако су нам професори сиротиња, како ће ђаци сутра стварати богату Србију?
Братислав Југовић, потпредседник Покрета социјалиста, „Недељник“/Б92

Мој син није уписао факултет и сада ће да постане радник. Поносан сам на то што ће бити радник.
Александар Вучић, мандатар, у компанији „Бекамент“ у Аранђеловцу, „Танјуг“

Мој је дјед [по мајци] био усташа, а то мом оцу из партизанске обитељи није сметало. Но, мој дјед није узимао велепосланике за таоце.
Зоран Милановић, председник СДП-а, на телевизијском сучељавању са председником ХДЗ-а Андрејом Пленковићем, ХТВ/„Јутарњи лист“

Чини ми се као да смо једном тешком болеснику пресадили орган који ће му помоћи да живи.
Томислав Николић, председник Србије, пошто му је у Санкт Петербургу уручена само копија недостајуће 166. стране Мирослављевог јеванђеља а не оригинал, „Блиц“

Погрешила сам што сам изговорила ту реч на седници (мајмуни), али то мисле сви.
Марија Обрадовић, функционер СНС-а и члан Одбора за спољне послове Скупштине Србије, обраћајући се Војиславу Шешељу, „Бета“

Поносим се тиме што нисам свој однос према стварности променила зато што се налазим на овом месту, и даље сматрам да је моја највећа екстраваганција то што сам остала нормална и осетљива на све оно што се дешава.
Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, „Курир“

Кажу да је један од најистакнутијих савремених мислилаца, Кристијан Голубовић рекао: „Ми бирамо кога да пљачкамо, а сад народ бира ко ће да га пљачка.“
Матија Бећковић, књижевник и академик САНУ, „Блиц“

toma-pecenje

Кинески председник: Први пут на печење са Србима

Ви сте се борили најбоље што можете, а то је било много боље од многих од вас.
Томислав Николић, председник Србије, на пријему спортиста који су освојили медаље на Олимпијским играма, РТС

Осим у новинама, поскупљења не постоје.
Александар Вучић, премијер Србије, о међугодишњој инфлацији која је нижа од 1,5 одсто, „Танјуг“/„Блиц“

Па толико ми је важан био одговор на то питање да сам им рекао ‘not yet’. Уопште нисам у фазону да размишљам о председничким изборима. Зато сам тад искористио ту реч. А и некако ми пало, разговарао сам с Корејцем пре тога, па остао траг од енглеског, па сам га баш искористио. Изашао пред новинаре и рекао ‘not yet’.
Томислав Николић, председник Србије, објашњавајући зашто је проговорио на енглеском на питање да ли размишља о председничким изборима, „Ало“

Наша делегација је била најпопуларнија у УН. Приметио сам да су и они који обично никога не слушају подигли главу кад сам почео да причам, да се осмехују и касније тапшу. У УН су ми рекли да сам доста ствари променио својим говором и тиме привукао пажњу.
Александар Вучић, премијер Србије, за ТВ Пинк, „Танјуг“

Кад дођу странци, премијер [Вучић] ме увек зове. Сваки пут ме тера да им певам. Нема ту ничег вулгарног ни увредљивог. То је опуштено дружење уз српску храну и песму, а онда наступа игра.
Ивица Дачић, министар иностраних послова, за штампано издање „Српског телеграфа“

Већина је гласала за пријем Косова, а ми смо били уздржани. Не признајем одузимање српских територија, али млади треба да се такмиче и зато је ово пре свега спортска одлука. Понављам, боли ме рука коју су ми ишчупали, али је спорт нешто друго.

Ненад Голијанин, председник Одбојкашког савеза Србије, на питање зашто није гласао против пријема „Косова“ у Светску одбојкашку федерацију, „Курир“

Улазак Црне Горе у НАТО имаће позитивне ефекте прије свега на сигурност, а биће загарантована стабилност земље и неповредивост граница. То ће бити важан замајац економског и демократског развоја, за привлачење страних инвестиција и туриста.
Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, за италијанску агенцију АНСА, ИН4С

Не знам шта сам урадио лоше. Понашао сам се веома часно и тада храбро поручио: „Мислим да је требало да вас бомбардују [1999]“. Колико људи оде у неки град и каже: „Ја мислим да је било у реду што су вас бомбардовали“. Знате ли колико често сам ја то радио?
Рудолф Ђулијани, бивши градоначелник Њујорка и један од кандидата за државног секретара САД, о свом ангажману 2012. у кампањи СНС-а, N1/CNN

За одређена подручја ја бих поставио жице, али за одређена подручја зид је прикладнији. Ја сам веома добар у томе, то се зове градња.
Доналд Трамп, као новоизабрани председник САД, о предизборном обећању да ће изградити зид према Мексику, у емисији „60 минута“ (CBS), „Танјуг“

Вучић са Клинтоном - увек на правој страни историје

Вучић са Клинтоном – увек на правој страни историје

Поносан сам на то што готово да нема фабрике која сада ради, а да нема неке мој заслуге у томе. Верујем да ће једног дана неко паметан да каже – ‘еј, ‘ајде то да сачувамо и да имамо неку нову енергију.
Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, „Танјуг“

Управа клуба издала је читуљу зато што је он наш навијач и јер смо осетили потребу. Оптужен је да је напао [директора Партизана Милоша] Вазуру, али је на суду доказано да је чист. Можда има још много осуђиваних навијача, ми то не знамо. Нисмо завод за споровођење санкција, већ постоје органи за то.
Милорад Вучелић, као председник ФК Партизан, о убијеном вођи навијача Александру Станковићу, „Танјуг“

Мач сам извукао, задњи га извлачим, задњи враћам. Премијер Вучић неће бити мета мог мача, већ мафијашке структуре у образовању. Мач не враћам док ово не намирим.
Муамер Зукорлић, председник Одбора Скупштине Србије за просвету, реагујући на одбијање акредитације Интернационалном универзитету чији је он оснивач, „Фонет“

Србија за социјална давања издваја много више него друге земље, има оних који је стварно заслужују, али и оних који, као ја, могу коњу реп да ишчупају а неће да раде. Ево, на пример, ја сам социјални случај, узмем по 4.000-4.500 динара на [свако] дете, плус 10.000-11.000 овако, и ето мени минималне плате. Па што да идем да радим? Знате ли да се и на по дете добија новац? Не знате, зато што вам то нико никада није рекао.
Александар Вучић, премијер Србије, новинарима у Нишу, „Бета“/„Телепромптер“

Норвешка је са задовољством подржала смањивање ризика од инцидената али и крађе, као и ослобађање одбрамбених ресурса како би се користили за корисније ствари од безбедног али опет скупог складиштења застареле муниције.
Арне Санес Бјорнстад, амбасадор Краљевине Норвешке у Србији, о „помоћи“ НАТО да Србија уништи скоро 2000 тона муниције, РТВ

Апсурдно је да 25. новембар, односно дан ЗАВНОБИХ-а, прославља бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, чији се отац Алија Изетбеговић борио у саставу Ханџар дивизије.
Милорад Додик, председник Републике Српске, „Бета“

Тешко је радити са мном, јер их ја мучим и малтретирам. Шта да радим. Знам да се они обрадују када одем на три дана у Њујорк или у Казахстан. Видите како су се осмехнули, иако их нисам ни погледао, не могу то да сакрију. Знам да ме је тешко трпети, али мој циљ је да урадимо што више, а не да се забављамо.
Александар Вучић, премијер Србије, поводом сто дана своје владе, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Све и да сам  у прошлости мењао своје ставове за 180 степени, пребројавао грађане по етничкој основи у сразмери 1 према 100, добијао стан од државе док је бомбардована, био министар информисања док су власници новина убијани или да данас газим и преузимам надлежности свих државних органа и институција, као што је то случај са Вама, не бисте смели да нам кажете да смо противници државе и народа.
Саша Јанковић, заштитник грађана, у отвореном писму премијеру Александру Вучићу, „Танјуг“

Радујте се слободно и Дједа Мразу и не бојте се њега, јер је он направљен, и измишљен, и смишљен као нешто што је посљедица великог дејства милости и љубави Светог Николаја, кога данас славимо.
Григорије, епископ захумско-херцеговачки и приморски, РТРС

Увек постоји ђеврек и постоји рупа. Ја предлажем да макар у овом буџетском циклусу гледамо мало на ђеврек, разговарајте о рупи то је саставни део парламентарног процеса, али немојте да негирате да постоји ђеврек и да постоји расправа о свему овоме.
Душан Вујовић, министар финансија, приликом расправе о буџету у скупштинском одбору за финансије, „Бета“

Био сам у СПС-у, ко није? Онда сам такорећи пушком натеран у Г17 и на крају добровољно у СНС. И нико није причао да сам прелетач док нисам ушао у најјачу и најбољу странку.
Благоје Спасковски, директор РТБ „Бор“, према НИН-у

Први пут у модерној историји Србије имамо независну и економски јаку Србију.
Драган Ј. Вучићевић, главни уредник „Информера“, Јутарњи програм ТВ „Пинк“

Само што ја не личим на Лазара, а овде нема јунака као што је био Мурат. И озбиљних стратега као што је био Мурат. Нема таквих, верујте ми. Мурат је био веома, веома озбиљан човек и озбиљан војсковођа. Мурат је био хммм… за ове наше, они нису… ни скуте да му носе.
Александар Вучић, премијер Србије, на питање да ли се осећа у истој ситуацији као када је Мурат рекао да „сви Турци крену на Лазара“, РТС

Али шта да радимо, то је Србија! Па кога ми нисмо убили од својих! Све што је нечему вредело ми смо убили. Карађорђа, Милоша… на крају и премијера Ђинђића.
Александар Вучић, премијер Србије, о претњама његовој сигурности, за хрватски „Глобус“

Да би брачни пар имао деце, понекад или врло често мора да се обрати лекару, понекад или врло често, тражи решење у иностранству. То решење треба да буде овде и та деца треба да буду српска деца, са српским генетским материјалом, српским кодом, српском прошлошћу и српском будућношћу.
Томислав Николић, председник Србије, приликом полагања камена темељца за Центар за истраживање матичних ћелија, „Радио Слободна Европа“ 

Свака госпођа којој муж буде гласао за неку другу партију, нека се запита зашто је комшиница била убедљивија, а ако ти супруга гласа за неког другог ниси ни за ПУПС.
Милан Кркобабић, председник ПУПС-а, позивајуће пензионере да гласају за Вучића, РТС

Кад сам код Брегзита, морам да вам кажем да је та држава где су рекли да изађу из ЕУ много зла нанела Србији. Нећу да вам кажем како се зове, али се енглески говори у тој држави.
Драган Марковић Палма, председник ЈС, у Скупштини Србије, „Истиномер“

Од 7.000 људи који су на бироу ми смо ишли дотле да смо анализирали њихов педигре, да ли су им отац и мајка радили у “Искри” и да ли имају овај, како се зове, тај ген, што би се рекло, електро или машинског стручњака.
Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац, о градњи фабрике „Меи Та“ у Обреновц, „Инсајдер“

Припремили: Душица Салаи и Дејан Бараћ, уз малу помоћ Александра Лазића

(Изјаве.срб)



Categories: Месечна доза изјава

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Били су врло довитљиви ове године 🙂 АВ много острашћен, Тома питом и маштовит; остали их прате. Упадљив изостанак Војислава Шешеља из селекције.

  2. Ovom bogatom izboru izjava iz 2016 god, dodao bih dve sveze izjave premijera Vucica iz 2017 god, nadjene u POLITICI i DANASU :

    – “Poraz kandidata SNS na izborima znacio bi moj odlazak . . . Neki će pokušati da iskoriste predsedničke izbore ne da bi na njima pobedili, već da bi srušili Vladu Srbije i njene dobre rezultate . . . poručio je Vučić . . . ”

    – “Janković i Jeremić su favoriti i čekaju da vide koga će da pobede. Jedan je izmišljao da se kandiduje za UN ne bi li podizao sopstevnu popularnost, drugi je izmišljao drzavni posao kojim se nije bavio, ocenio je Vučić i napomenuo da je ozbiljan kandidat lider radikala Vojislav Šešelj”

    Sta nam ovim izjavama porucuje premijer Vucic ? Izgleda da :

    – Njemu nikako ne odgovara Vuk Jeremic, bivsi ministar ino poslova, predsednik 67og saziva Gen Skupstine UN, koji savrseno govori strane jezike i koji je obigrao svet obnovivsi uspavanu srpsku diplomatiju . . .

    – Njemu ne odgovara ni Sasa Jankovic koga je Narodna skupstina izabrala za zastitnika gradjana, koga je za predsednika predlozilo 100 istaknutih srpskih intelektualaca i ciju je listu, koja kruzi internetom, potpisalo vise od 2 400 gradjana . . .

    – Njemu odgovara Vojislav Seselj. Njemu ne smeta da predsednik Srbije bude komunista iz 1971 god, cetnicki vojvoda iz 1990 god, ratnohuskac koji je vise puta javno palio hrvatsku zastavu, koji je lezao u zatvorima . . . Seselj je izgleda jedini protivnik koga bi on mogao da pobedi na izborima.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading