Александар Вучић: Новогодишње поруке (кроз године и векове)

Новогодишња порука А. Вучића с краја 2013. године (тада првог потпредседника Владе)

„Очекујем у 2014, а посебно у 2015. години, након тешких реформи, бољи живот за грађане Србије. Биће потребно много зноја и рада да можемо да кажемо да смо нешто направили.“
(РТС, 31. 12. 2013)

vucic-zivecemobolje

Извор: Твитер/Корени

Предновогодишња порука премијера А. Вучића с краја 2014. године

„За три године биће изграђено више путева него у периоду од 1968. до 2014. То је случај и са железницом.“
(ТВ Прва, 30.12.2015)

Александар Вучић: Плате у марту 2017. биће 400, до краја мандата 500 евра

Ове године остварили смо привредни раст од 2,75 одсто што је много више од онога што је планирано, рекао је премијер Александар Вучић на годишњој конференцији.

„Услед свега што се збива у свету, ми смо успели да остваримо значајан опоравак, радићемо још јаче на економском опоравку. Ове године остварили смо привредни раст од 2,75 одсто, што је много више од онога што је планирано, имали смо мањих проблема са рачуницом у производњи струје, да није тога, имали бисмо раст од 2, 8“, рекао је.

Према његовим речима, то је и даље значајан резултат, по чему смо први у региону. Вучић је изнео податак да је на крају децембра укупан фонд страних директних инвестиција нешто мање од две милијарде евра, а да нисмо имали великих приватизација.

„Јачи смо и од неких земаља у ЕУ о страним инвестицијама“, рекао је он.

Вучић је подсетио и да је Влада обећала да ће просечна плата већ од марта 2017. године бити већа од 400 евра.

„До краја мандата Владе Србије надам се да ће просечна плата бити око 500 евра“, рекао је премијер и додао да се очекује да ће наредне године привредни раст бити већи од три одсто, чему ће допринети увећана потрошња.

Премијер се захвалио и гувернеру НБС јер је, како је рекао динар у односу на евро пао за 1,5 одсто, што је снажан знак стабилности.

„Треба имати у виду шта нас је погађало у свету и Брегзит, мере Феда…али смо успели, као што су рекли представници Светске банке – дошло је до драматичног оздрављења српске економије“, каже.

Вучић је подсетио новинаре да је у 2016. лично учествовао у отварању 32 фабрике, које су запослиле неколико хиљада људи. Навео је да је ове године изграђено тачно 81,5 одсто километара ауто-пута у пуном профилу.

„Наши циљеви су за следећу годину да потпуно завршимо Коридор 10, и по први пут ћемо ауто-путем успети да преспојимо целу Грделичку клисуру. Такође, крећемо у изградњу пруге Београд-Будимпешта.“

Фотомонтажа: Сатирична страница "Вучићев забавник"

Фотомонтажа: Сатирична страница „Вучићев забавник“

Осврнуо се и на друге области и навео да је постигнут је раст од 8,1 одсто у сектору саобраћаја, 7,9 у трговини на мало, 7,4 у угоститељству, док је број туриста порастао за 13,5 одсто.

Рекао је и да је држава планирала да наплати 711 милијарди динара пореза, а да је убрала 768 милијарди или за скоро 7,8 одсто више од плана. Како је истакао, порески инспектори су добро радили свој посао, „иако их има јако мало“.

Подсетио да је Србија ове године напредовала за 12 позиција на Дуинг бизнис листи Светске банке о условима пословања, као и да је Србија за две године направила највећи помак у целом свету, од 44 места, на тој листи.

Премијер је рекао и да Србија није смањила ниједно социјално право и да ће током следеће године у тој области урадити много више. Како је рекао, ригорозном контролом корисника права омогући ће се без додатног издвајања из буџета, 13. дечји додатак за средњошколце који редовно похађају наставу. Очекује се и да држава значајно повећа родитељски додатак за прво дете, те да омогући бесплатно похађање предшколских установа за децу чију су родитељи корисници социјалне помоћи.

„Тражићу подршку народа за то да се уведе радна активација за радно способне кориснике социјалне помоћи у складу са најбољим европским моделима, како је предлагао и Дејвид Камерон. Надам се да људи у Србији од рада не желе да беже“, рекао је Вучић.

(Б92, 29. 12. 2016)

Александар Вучић: Из дана у дан, из месеца у месец, из године у годину, живећете све лакше

Београд – Премијер Србије честитао је грађанима предстојеће празнике, уз поруку да ће из дана у дан, године у годину, живети лакше и сигурније.

Извор: Ало

Извор: Ало

У честитки премијера се наводи:

„Желим да вас обавестим, данас, последњег дана текуће 2016. године, када је Управа за трезор затворена и више нема уплата и исплата, да је Влада Србије остварила суфицит у буџету од 4,2 млрд. динара.

Ви, грађани Србије, успели сте да направите тај изванредан резултат, упркос свим изазовима, посебно имајући у виду чињеницу да смо у 2016. години, само за камате по основу јавног дуга, исплатили чак 128,5 милијарди динара.

Суфицит у државној каси остварили смо захваљујући раду, дисциплини и вери вас, грађана Србије, да можемо да променимо и себе и нашу земљу.

Желим вам успешну Нову годину, много рада, а каса наше Србије, биће сигурна и све пунија.

То значи да ћете из дана у дан, из месеца у месец, из године у годину, живети лакше и сигурније.

Живела Србија!

Ваш,
А. Вучић.

(Танјуг/НСПМ, 31. 12. 2016)

Наслов и опрема: Стање ствари

Advertisements


Категорије:Дневник читаоца/гледаоца

Ознаке:, ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s