Драгослав Пакић: Ко није за НАТО, упада у блато!

На основу доступне историјске грађе зна се да је социјализам ушао у Црну Гору тако што су лево оријентисани активисти петком, када је пијачни дан, у леви ревер свога копорана (илити гуња) задевали струк црвеног каранфила и на сав глас извикивали паролу: „Ко каже да је капитализам бољи од социјализма оца му очињег у пркно!“

daunato

Безб(ј)едан билборд с поруком ДА У НАТО

Данашња техника обраћања масама, уз помоћ силних масмедија, политичке поруке намењене „лепшем сутра“ чине знатно ефикаснијим и људским срцима пријемчивијим. Ових дана НАТО ентузијасти у леви ревер „Армани“ сакоа, тик уз мобилни телефон задње генерације, задевају детелину са четири листа и шаљу много модерније обликоване поруке:

„Ко каже да је Русија боља од НАТО савеза оца му очињег у два пркна!“ Ово два је могуће зато што НАТО поборници НАТО скептике сматрају за дволичне особе.

Што се Србије тиче, она је војно неутрална са посебним ослонцем на активну војнополитичку сарадњу са НАТО-ом. Без НАТО-а нема мирољубивог платоа, нема лидерства у региону и нема страних инвестиција.

„Због рационалних разлога и погледа у будућност, а не враћања у прошлост, Србија жели да развија односе са НАТО“, изјавио је премијер Александар Вучић у седишту НАТО у Бриселу.

„Ко није за НАТО, упада у блато!“

Србија се заправо понаша као она плавуша која је, на дијагнозу гинеколога да је у другом стању, ноншалантно одговорила: „Баш ме брига, можда дете није моје!“

Србија би хтела у НАТО, али да (јој) не уђе. Хтела би да остане неутрално невина.

За то време Скупштина самосталне, неутралне и суверене Републике Србије, 23. новембра, само дан после Дана помена на пренос моштију Светитеља Нектарија Егинског, мироточиве главе и архијереа Божијег „који је у време великога одступништва и безбожништва, побожношћу просијао и сакрушио главу прегордога сатане који нас је израњавио“, доноси безбожнички закон о овоземаљској казни за сваку душу која би и помислти могла да геноцид није, а суд рекао да јесте. Такав ће се сумњивац послати на робију у трајању од шест месеци до пет година. У случају Сребренице, казна би могла бити и до 8372 године тешке робије. Број није коначан.

Молимо се Богу и Светом Нектарију Егинском да нас „грешне помилује, од проклетства да нас разреши и од болести да нас избави…“

Ако би се овакав тренд измена законских одредби наставио, могло би се очекивати да би тешку робију могао заслужити сваки словогрешник, делинквент новоговора, који би, по мишљењу неких Новопазараца, за Санџак могао изустити – Рашка област. Не зна се шта ће бити са Енглезима и другим англолингвистима који би за Нови Пазар грешком могли рећи Њу Маркет.

Да није Жена у црном, Нови Београд би са основаном сумњом могао бити оптужен за престоницу расне сегрегације по основу боја. Ем што је Нови, град је и Бео а да се црно нигде ни не помиње. Уз то се говори, мада извори нису потпуно поуздани, да се у Новом Београду чувени виски Black & White пије у две одвојене чаше. Да би елиминисали сваку могућу сумњу, многи виђенији Новобеограђани са вискија прелазе на шампањац. Има се, може се, јер је буџет уравнотежен а и пензионери су добили пет хиљада динара по глави.

Један број пензионера ипак је, неки кажу оправдано, забринут због наговештених реформи у казненом законодавству. Питају се колике би затворске казне могле бити уколико би се, због висине пензија, уместо вискија и шампањца, определили за руску вотку.

Пензионерима није јасно ни како ћемо по новом закону о заштити жена остати у пријатељским односима са Арапима кад они имају пословицу која каже: „Кад пођеш на посао, изударај жену; кад се вратиш, опет је изударај. Ако ти не знаш зашто, она ће сигурно знати!“

Да ова пословица у Србији није ухватила корена види се и по томе што неке жене јавно наступају са обавезним транспарентом на коме крупним словима пише: ЗАШТО?

Једини излаз из овакво замршене ситуације је срећна чињеница што пензионери, као и многи други, уопште не иду на посао.Категорије:Сатиристика

Ознаке:, , , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s