Драгослав Пакић: Првоамериканци и Другосрбијанци

Детронизација Америке као светске силе почела је управо у Детроиту. Детроит је данас мртав град.

Постоји оправдана бојазан да би Америка од целе планете могла да направи још један Детроит.

Данас Детроит, сутра цели свет

Данас Детроит, сутра цели свет

Некада су три елементарна услова за рат били краљ, народ и територија. Данас су то непоштовање људских права, прекомерна употреба силе и неспремност да се заборави прошлост.

Срби су у том смислу веома необјашњиви и до краја непоуздани.

Хтели би у исто време да буду људи и да буду Срби што је тешко спојиво са тамо неким људским правима.

Што се тиче прекомерне употребе силе, показали су да немају меру ни у пићу ни у ићу, а камоли у сили која Бога не моли, али коју ни Бог не воли.

Најзад, Срби се још увек сећају 1883. када су успостављени дипломатски односи са САД и исте године извезено шљива за милион долара тако да су српска деца остала без пекмеза, домаћини без шљивовице, а српске мајке нису могле да скувају слатко од шљива за децу и изненадне госте, јер, према објашњењу које је стигло са оне стране Атлантика, нису имале одговарајуће шерпе.

Касније је Др(аган) Палма утврдио да су то била ћорава посла јер се долари не мажу на хлеб, него пекмез, а и не сипају се у трактор. И да се сипају ништа нам не би вредело јер у то време нисмо имали трактор.

Палмина констатација је, нажалост, стигла касно јер су нас Американци у међувремену већ бомбардовали.

Кад Србин са Србином размени танте за бупе кажу да је обављена успешна трампа па с правом очекују да и од избора Трампа за председника САД направе сличан дил.

Вучић са Клинтоном - увек на правој страни историје

Вучић са Клинтоном: увек на правој страни историје

Они мање трезвени, који се налокају брље па после три дана не успевају да дођу себи, настављају да пију рачунајући да се клин Клинтонком избија.

Како год да се окрене, Србима не гину ни танте ни бупе.

Управо овај српски случај аналитичари збивања на светској политичкој сцени узимају као крунски доказ да је велика лаж да у Америци постоји вишепартијски политички систем. Док су у Србији сва четири оцила једно другом окренула леђа, у Америци обе партије иду руку под руку, мисле исто, делују исто и, да се Власи не би сетили, обе ратују без објаве рата.

Заборавили су да Срби имају Ђорђа Вукадиновића који се на време свега сети.

Постоје, додуше, извесни амерички документи у којима се Србија помиње у позитивном светлу. Нажалост, то је написано латиницом па су поруку могли да схвате само Хрвати, Шиптари и Муслимани из Босне. Другосрбијанци сматрају да је и то боље него да се Србија помиње у руским папирима исписаних ћирилицом коју Срби такође не разумеју, или све мање разумеју.

Дакле, да је победила Хилари, дошла би нам Лили-Мадлен Олбрајт и дошао би нам Бајден који је Србима претио привременим смештајем у концентрационе логоре са правом на личну хигијену, три уравнотежена дневна оброка и сахрану по православним обичајима.

Пошто је победио Трамп, будући да му је актуелна супруга Словенка, ето нама Три срца Раденска, Алпског млека и цигарета „Седам ин педесет“. Све по пониженим ценама.

А да се, којим случајем, десило да истовремено победе и Трамп и Хилари, имали бисмо све обећано у пакету: смештај у конц-логорима, личну хигијену, три оброка, киселу воду, млеко, цигарете и сахрану по православним обичајима.

trampe-srbine

За сада без сувислог потписа

После Другог рата Американци су нам слали пакете са јајима у праху које је народ звао – Труманова јаја.

Друга Србија је очекивала да би, после Милошевићевог рата, нешто слично могла добити и од Хилари Клинтон. Ако не баш јаја, онда бар нешто што иде уз њих.


ИСПРАВКА: Овај чланак је промењен 28. 11. 2016. у 13:37 – у потпису друге фотографије („Вучић са Клинтоном“) исправљено је век у увек („увек на правој страни историје“).Категорије:Сатиристика

Ознаке:, , , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s