Драгослав Пакић: Чанак брани Сарајево од Светог Стефана

glasacki-listic-ref-rsУ Сарајеву, оном што се пише латиницом, име чувеног Грка Хомера изговара се као Омер. Да би се тачно знало о коме се ради, уз име му је додата и ближа одредница – Мерима. Тако се, по одлуци Уставног суда БиХ, Илијада и Одисеја преводе као Омер и Мерима јер језик православне Грчке вређа понос локалних Бошњака.

Бошњаци, за разлику од књижевника и публицисте доктора Божина Јаневског, који за Хомера и бунтовног римског роба Спартака тврди да су родом из Спарте, југозападне, односно архејске Македоније, не знају да су Македонци, дакле, хришћани и пре хришћанства.

Из истих разлога је за Сарајево и белосветску камарилу безбожничке „међународне заједнице“ неприхватљиво да 9. јануар, Дан Републике Српске, пада баш деветог када је и Свети Стефан, крсна слава многих српских фамилија. Испало је да је Светом Стефану, првомученику и архиђакону Јерусалимске цркве, мало што је у његовом каменовању учествовао и његов блиски рођак Савле, потоњи апостол Павле, познат по меморандуму Српске академије наука и уметности, него је у помоћ позвана и „Клинтонова фондација“, позната по каменовању свега српског као и неизбежни Чанак магистар Ненад, коме је камење, кад је Србија у питању, увек при руци.

Чанак је, наравно, против Дана Републике Српске, против Светог Стефана, против референдума и против свега што мирише не тамјан који, како се некада у Сарајеву говорило, загађује чисту бошњачку средину. Не успева да разуме како у држави из које долази – и чији је цео Срем заједно са Земуном и Кострешом приде својевремено великодушно доделио Хрватима уз громогласни аплауз укупне дворане Лисински – пише да је Србија земља секуларна, а њено Министарство унутрашњих послова има своју крсну славу као да је, не дај Боже, нека пропала и назадна српска породица огрезла у православљу.

И ови дарови, које је Чанак принео Сарајеву, нису остали без громогласних аплауза и похвала за његову космополитску опредељеност и далековиде погледе у светлу сутрашњицу без Христа.

Било би логично претпоставити да је далековиди космополитски магистар Ненад вероватно чуо за секуларну државу Француску, као и да је заштитница њене престонице, Париза, ако се магистар слаже са тим именом, Света Женевјев, католичка светица. А у Паризу је муслимана више него у целој Републици Српској. Федерацију и да не рачунамо; да се најпопуларнији фудбалски клуб, учесник Лиге шампиона, за кога навијају и француски муслимани, зове Пари Сен Жермен, по имену Светог Жермена, некадашњег епископа Париза и оснивача чувеног предграђа Сен Жермен д Пре. Да у Паризу под истим именом постоји и булевар познат по својим знаменитостима и ван граница секуларне Француске.

Ако би се, по логици Сарајева, Чанка, Изетбеговића и других антихриста укинули сви датуми који падају на дан неког свеца, календари, како јулијански тако и грегоријански, не би у свом саставу имали ничим другим да се попуне. Остала би само тамна ноћ. Уколико то за укупно хришћанство и није предвиђено јер се још не зна шта о томе мисли Уставни суд и какву апелацију припрема секуларно Сарајево.

1081782_valter_kineski_pl

Потпуно је разумљиво што је у Сарајеву, где је тренутно више Кинеза него Срба, покојни Бата Живојиновић најпопуларнији глумац који долази са ове стране Дрине; још само да заједно са Мирјаном Карановић, Анђелином Џоли, Чанком и Кострешом одбрани Сарајево од Светог Стефана.

Остаје отворено питање како то да нико, осим Додика, не захтева укидање име високог представника Валентина Инцка, чији је имењак Свети Валентин.

Најмање Уставни суд БиХ.Categories: Српске земље

Tags: , , ,

4 replies

 1. Nemoj Valtera Batu stavljati u isti kos,sa karanovickom i cankom.

 2. Nenad Čanak ‎@XXLTulip

  A kako bi bilo da nas opet ne uvlače u nesreću patriotska junačenja iz Republike Srpske? I prošli rat u Bosni je počeo referendumom.

  18:53 – 1 сеп 2016

  Прошли рат је почео убиством србских сватова на Башчаршији од стране
  муслимана, а не референдумом!

  Драган Славнић

 3. И референдум је био хрватско-муслимански.

 4. Чанка треба кулирати – толико заслужује.

Оставите коментар