Милорад Додик: Изаћи на референдум и подржати Српску

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је грађане Српске да у недјељу, 25. септембра, изађу на референдум о Дану Републике, јер је то велики дан за Српску и њен народ.

Фото: РТРС

Фото: РТРС

„Веома је важно да референдум прође мирно и да не буде никаквих ексцеса, у било ком смислу. Они који не желе или неће да изађу на референдум – то је њихов став и то треба поштовати“, нагласио је предсједник Српске у изјави Срни.

Додик је позвао грађане на достојанство и да одбаце какве евентуалне ситуације насиља и вербалних вријеђања.

„Морамо показати да смо зрео демократски народ и да имамо право на наше одлуке. Од овог референдума зависиће и наше третирање у будућности. Зато молим све грађане Републике Српске да овај референдум схвате као прилику да побољшамо наше шансе да и у будућности одлучујемо о нашим важним питањима“, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

(Срна/Искра, 23. 9. 2016)

Кремљ: Додик и Путин разговарали у Москви

У Москви је вечерас одржан састанак председника Републике Српске Милорада Додика са председником Руске Федерације Владимиром Путином.

 

Фото: РИА Новости

Фото: РИА Новости

Председник Додик претходно је изјавио да ће руског председника упознати о референдуму и, како је рекао, неправди која се упорно намеће од инструисаног Уставног суда БиХ где седе три странца и два Бошњака и доносе одлуке о укидању заставе, грба, Дана Републике, а вероватно касније и назива Републике Српске, преноси РТРС.

Нагласио је да састанак са Путином нема никакав спекулативни карактер, да је то разговор у континуитету који је договаран још у јуну за септембар.

Додик је навео и да ће грађани Републике Српске који живе у Русији имати могућност да се изјасне на референдуму у Москви и на још неколико гласачких мјеста широм Русије.

„Све је овде спремно за одржавање референдума за који постоји велико интересовање људи“, истакао је Додик.

(Спутњик/Искра, 22. 9. 2016)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар